Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 15 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

4 Decembrie 2020
Vizualizari: 212
Comentează add

Franţa se pregăteşte de vaccinarea populaţiei împotriva Covid-19

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

     Foto: Agerpres/EPA.

Tot mai multe ţări se pregătesc să înceapă campaniile de vaccinare.
 
În Statele Unite s-a solicitat aprobarea vaccinurilor dezvoltate de Pfizer şi Moderna, iar preşedintele ales, Joe Biden, precum şi foştii preşedinţi Barack Obama, George W. Bush şi Bill Clinton au declarat că sunt gata să se vaccineze public pentru a-i încuraja pe americani să le urmeze exemplul. Marea Britanie va începe campania de vaccinare săptămâna viitoare, iar Belgia la începutul lunii ianuarie cu categoriile cele mai vulnerabile.
 
Şi în Rusia, preşedintele Vladimir Putin a cerut ca de săptămâna viitoare să înceapă o campanie de vaccinare gratuită la scară largă cu Sputnik V, vaccin rusesc care a ridicat anumite semne de întrebare în afara ţării, iar Franţa a anunţat că vaccinarea va fi gratuită, dar nu obligatorie şi că a pre-comandat 200 de milioane de doze - după cum transmite corespondenta RRA la Paris, Daniela Coman.
 
Reporter: Statul îți asumă responsabilitatea ca vaccinurile puse pe piață să aibă toate autorizațiile pentru a garanta siguranța sanitară a francezilor, să mobilizeze personalul medical necesar pentru vaccinarea  populației și să le asigure prioritate la vaccin persoanelor vulnerabile. Premierul Jean Castex a asigurat că buna colaborare la nivel european va face ca toate țările să beneficieze în mod egal de vaccinul anti-COVID.
 
Jean Castex: Prețul este același pentru toate țările, vaccinurile vor ajunge în același timp în toate țările europene, în cantitățile fixate, în funcție de dimensiunile populației. Astfel, Franța va dispune de 200 de milioane de doze, ceea ce va permite vaccinarea întregii populații de două ori, într-un interval de câteva săptămâni.
 
Reporter: Producția de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru europeni va fi asigurată aproape în întregime pe continentul nostru și în special în Franța, unde laboratoarele americane Pfizer și Moderna au ambele unități de producție.
 
Campania de imunizare a populației, prevăzută să dureze până în iunie anul viitor se va face în etape, începând cu persoanele vârstnice și fragile și cu personaul medical.
 
(PH)
 

Etichete Frantavaccinarecovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live