Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMEA COPIILOR (CONTINUARE) Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Udroiu

1 August 2010
Vizualizari: 1333
Comentează add

Secretarul de stat francez, Pierre Lellouche, a declarat că se aşteaptă ca pe viitor România să instituie un sistem de ajutor pentru reintegrarea comunităţilor de romi.

Franţa salută desemnarea unui secretar de stat pentru romi

mihai-udroiu

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche. Foto: AFP.

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, a salutat desemnarea de către guvernul român a unui secretar de stat pentru a gestiona problemele romilor în relaţia cu Franţa, în contextul în care această ţară a decis să-şi înăsprească politica faţă de romi pe teritoriul său.

Secretarul de stat din ministerul muncii, Valentin Mocanu, a fost numit pentru a ocupa acest post.

Pierre Lellouche a declarat că cele două ţări se îndreaptă spre o cooperare sporită şi a precizat că Franţa se aşteaptă ca pe viitor România să instituie un sistem de ajutor pentru reintegrarea comunităţilor de romi. 

Anterior, secretarul de stat Lellouche declarase că în perioada 2007-2013, României îi sunt destinaţi 20 de miliarde de euro pentru integrarea romilor, bani care nu ar fi eficient cheltuiţi din moment ce multi romi de origine română ajung să contribuie la cresterea ratei criminalitatii în Franţa şi alte ţări occidentale.

"În aceste condiţii, intrarea României în spaţiul Schengen nu se va putea face", a declarat Pierre Lellouche, citat de France Info.

În replică, ministrul de externe de la Bucreşti a spus că infracţiunile sunt comise cu titlu individual şi legea trebuie să acţioneze ca atare.

"Ce putem face în plus este să întărim cooperarea între poliţia română şi, spre exemplu, poliţia franceză", a spus ministrul de externe Teodor Baconschi.

Desemnarea lui Valentin Mocanu survine într-un moment în care guvernul francez a decis o serie de măsuri severe privind romii care trăiesc în Franţa, criticate de opoziţie şi de asociaţiile de apărare a drepturilor omului.

Franţa intenţionează să desfiinţeze în termen de trei luni jumătate din cele aproximativ 600 de tabere ilegale de romi şi să-i expulzeze pe cei care au comis delicte.


Etichete Etnia romăFranţaromiPierre LelloucheRomâniaValentin Mocanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live