Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

22 Ianuarie 2021
Vizualizari: 109
Comentează add

Franţa pune condiţii pentru călătorii sosiţi din statele Uniunii Europene, în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului.

Franţa pune condiţii pentru călătorii sosiţi din statele UE

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Agerpres/EPA.

Franţa îşi întăreşte controalele la frontiere şi aplică restricții de intrare pe teritoriul său și pentru cetățenii statelor Uniunii Europene, în încercarea de a limita propagarea coronavirusului și, în special, a noilor mutații mai contagioase.

Este pentru prima dată de la începutul epidemiei când Franța pune condiții pentru călătorii sosiți din țările membre ale Uniunii Europene.

Astfel, din noaptea de sâmbătă spre duminică, toți cei care vor intra pe teritoriul francez, indiferent pe ce cale, trebuie să prezinte un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore și apoi să intre în carantină în următoarele șapte zile, potrivit unui comunicat dat publicității de

Președinția Republicii, după Consiliul European de la Bruxelles, unde s-a luat notă de agravarea situației sanitare, în majoritatea țărilor europene. Până acum, aceleași măsuri erau aplicate pentru călătorii veniți din afara Uniunii.

Nu vor fi supuși restricțiilor lucrătorii transfrontalieri, șoferii de camioane sau alţi angajați ai companiilor de transport ale căror deplasări sunt considerate esențiale pentru viața cetățenilor europeni.

Guvernul de la Paris este îngrijorat în special de propagarea variantei britanice, mult mai contagioasă, deja depistată în Franța, precum și de riscul de a importa alte mutații apărute recent în lume.

Cu un trist bilanț de 72.000 de decese asociate COVID-19, raportate de la începutul epidemiei, cu peste 2.000 de cazuri noi confirmate zilnic în ultima săptămână și o creștere a presiunii pe spitale, francezii se așteaptă la o nouă perioadă de izolare generalizată la domiciliu dacă situația va continua să se agraveze.

(RS)


Etichete frantaue(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live