Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

14 Septembrie 2021
Vizualizari: 523
Comentează add

Sindicaliștii denunță prevederile legii adoptate în august prin care personalului din sănătate nevaccinat anti-COVID până la 15 septembrie i se va interzice să lucreze

Franța: Protest al angajaților din spitale

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

   Foto: Agerpres/EPA.

În Franţa, angajaţii din spitale protestează, astăzi, la chemarea sindicatelor, pentru a denunţa sancţionarea colegilor lor care nu s-au imunizat anti-COVID, cu o zi înainte să expire termenul-limită fixat prin legea privind vaccinarea obligatorie a întregului personal din sănătate şi căminele pentru vârstnici.
 
"Stop stigmatizării, amenințărilor și sancțiunilor!", "Stop atacului la drepturile și libertățile noastre!", "Stop degradării condițiilor de lucru din sistemul de sănătate!" - așa sună apelul la protest al unuia dintre cele mai puternice și radicale sindicate din Franța, CGT.
 
Membrii săi nu se opun vaccinării, ci denunță prevederile legii adoptate în august prin care personalului din sănătate nevaccinat anti-COVID până la 15 septembrie i se va interzice să lucreze, nu va mai fi plătit și nici nu va avea dreptul la șomaj, iar după două luni se va putea trece chiar la concedierea celor care refuză să se conformeze.
 
Sindicatele atrag atenția că spitalele se confruntă cu lipsă de personal, iar suspendarea temporară sau concedierea chiar și a unui număr foarte mic din colegii lor poate destabiliza acordarea îngrijirii medicale.
 
CGT Sănătate revine și asupra unor revendicări mai vechi privind creșterea numărului de paturi în spitale, majorarea salariilor și recrutarea de noi angajați, mai multe fonduri pentru formarea de noi cadre medicale.
 
Potrivit datelor oficiale, cei care au refuzat vaccinul sunt undeva între 2 și 4%.
 
Peste 95% din angajații din sănătate și-au anunțat deja superiorii că s-au imunizat, Franța fiind printre țările cele mai avansate la acest obiectiv.
 

Etichete frantaprotestspitalevaccinaresindicate(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live