Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ina Chelan

1 Octombrie 2016
Vizualizari: 883
Comentează add

Şefii diplomaţiilor de la Washington şi Moscova, John Kerry şi Serghei Lavrov, au discutat aseară, din nou la telefon despre situaţia din Siria

Franţa propune un proiect de rezoluţie în privinţa Siriei

ina-chelan

 

 Secretarul american de stat, John Kerry şi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, au vorbit la telefon din nou, aseară, în încercarea de a găsi o soluţie diplomatică la situaţia din Siria. Lavrov i-a cerut omologului său de la Washington să separe opoziţia armată siriană, pe care Statele Unite o susţin, de gruparea Frontul Al-Nusra, considerată teroristă.

După această convorbire, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington a declarat comparat  cooperarea diplomatică între Statele Unite şi Rusia în privinţa Siriei cu un pacient "la terapie intensivă, dar încă având puls". 

Pe de altă parte, o publicaţie din Rusia, citată de Reuters, a informat ieri, că Moscova trimite mai multe avioane în Siria.

Luptele s-au intensificat în Alep atât în oraş, cât şi în împrejurimi, iar organizaţia Médecins sans frontičres a făcut apel ieri, la încetarea bombardamentelor.  

Ambasadorii celor 5 mari puteri: Statele Unite, Rusia, Marea Britanie, Franţa şi China, au avut ieri o primă discuţie asupra unui proiect de rezoluţie francez în privinţa Siriei.

Documentul va fi prezentat, cel mai probabil mâine, celor 15 state membre în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, precizează France Presse.


Etichete John KerrySerghei LavrovSiriaAlepFrontul Al-Nusra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live