Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Mai 2020
Vizualizari: 216
Comentează add

Franța pregătește noi măsuri de relaxare a restricțiilor.

Franța pregătește noi măsuri de relaxare

florin-lepadatu

Foto: Agerpres/EPA.

În Franța urmează să fie redeschise în curând hotelurile, restaurantele și cafenele și ar urma să fie eliminate și o parte dintre restricțiile de deplasare între localități.

Planul detaliat va fi anunțat peste două zile de guvern - transmite corespondenta RRA, Daniela Coman: "La două săptămâni de la ieșirea populației din izolarea la domiciliu toate cifrele privind evoluția epidemică sunt încurajatoare, însă autoritățile fac în continuare apel la prudență.

Premierul Edouard Philippe va anunța miercuri, 27 mai, rezultatele ultimei evaluări sanitare, precum și noile măsuri către revenirea la viața normală.

Cea de-a doua etapă de relaxare va începe pe 2 iunie și ar urma să permită redeschiderea hotelurilor, a restaurantelor și cafenelelor, a unora dintre muzee și parcuri de distracție, revenirea la școală a liceenilor și extinderea libertății de circulație, limitată încă până atunci la 100 de kilometri distanță de casă.

Transportul cu trenul și cu autocarul ar putea reveni treptat la capacitate maximă pe teritoriul francez.

Până acum, autoritățile nu au dorit să avanseze vreo dată precisă pentru redeschiderea frontierelor și nici pentru reluarea curselor aeriene."

De altfel, guvernul de la Paris a anunțat deja că nu ar dori ca francezii să călătorească în străinătate în această vară și recomandă ca aceștia să își petreacă vacanțele în țară.


Etichete parisfranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live