Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

10 Mai 2019
Vizualizari: 434
Comentează add

În Franţa, Adunarea Naţională a aprobat proiectul de lege prin care se interzice percuitul folosind impulsurile electrice în apele teritoriale franceze.

Franța: Pescuitul cu impulsuri electrice, interzis

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Agerpres/AP.

În Franţa, Adunarea Naţională a aprobat proiectul de lege prin care se interzice percuitul folosind impulsurile electrice în apele teritoriale franceze.

Franţa devine astfel primul stat membru care adoptă această măsură, care va intra în vigoare şi la nivel european peste doi ani. Corespondentul RRA la Paris, Daniela Coman, relatează.


Reporter: Parlamentarii francezi au adoptat cu unanimitate de voturi interzicerea pescuitului electric, considerat devastator pentru fauna marină, în special în zona Mării Nordului şi în largul coastelor atlantice ale olandei, unde este cel mai intens practicat. Interdicţia se aplică pe o distanţă de 12 mile marine, respectiv 22 de km în largul coastelor franceze.

După Adunarea Naţională, textul legii trebuie validat de Senat, după care va intra imediat în vigoare.

La nivelul Uniunii Europene au fost adoptate, la jumătatea lunii februarie, anul acesta, noi reglementări de modernizare a normelor care definesc modul, locul şi perioada în care se poate pescui, precum şi măsuri prin care să se reducă la minimum impactul pescuitului industrial asupra ecosistemelor marine şi a mediului.

În consecinţă, după data de 30 iunie 2021, pescuitul cu impulsuri electrice va fi interzis în toată Uniunea Europeană. Statele membre îşi pot lua însă libertatea să introducă mai devreme această restricţie, Franţa fiind prima ţară care adoptă o lege pentru aplicarea măsurii.

Pescuitul electric a mai fost interzis în Europa în anul 1998, însă Comisia Europeană a introdus în 2006 un regim excepţional de derogări de la regulă.


Etichete frantapescuitimpulsuri electriceinterziscomisia europeana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live