Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

29 Mai 2021
Vizualizari: 536
Comentează add

La aceeași dată va începe a treia etapă de relaxare a restricţiior vizând ieșirea din starea de urgență şi s-a stabilit o perioadă de tranziție, până la 30 septembrie.

Franța - permis sanitar intern ptr COVID din 9 iunie

radio-romania-actualitati

   Foto: Agerpres/EPA.

Parlamentul Franţei a adopat definitiv legea privind ieşirea treptată din starea de urgenţă sanitară şi utilizarea pe teritoriul ţării a permisului sanitar, după o lună de discuții, potrivit corespondentei RRA la Paris, Daniela Coman.

Similar pașaportului de COVID-19 european, documentul sanitar va atesta fie vaccinarea, fie testul negativ, fie vindecarea de boală şi va fi obligatoriu pentru evenimentele cu prezenţă numeroasă.

Daniela Coman: A fost nevoie de peste o lună de dezbateri şi negocieri între deputaţi şi senatori pentru a ajunge la forma definitivă a legii care încadrează măsurile de relaxare aflate deja în curs de aplicare şi stabileşte o perioadă tranzitorie, până la 30 septembrie, în care guvernul poate decide unele restricţii dacă epidemia revine. Preocupaţi de găsirea unui just echilibru între garantarea libertăţilor şi protejarea sănătăţii publice, parlamentarii francezi i-au acordat aşa-numitului permis sanitar un statut temporar, cu o limită de utilizare care expiră tot la 30 septembrie. Folosit pe teritoriul ţării, diferit de paşaportul sanitar ce va fi instituit de la 1 iulie la nivel european, documentul prin care se face dovada vaccinării anti-COVID, a unui test negativ sau a trecerii prin boală în ultimele două luni va fi obligatoriu pentru evenimente cu participare numeroasă, concerte, festivaluri, târguri şi expoziţii comerciale şi profeesionale, întreceri sportive, accesul în cazinouri, în transportul aerian sau pe vasele de croazieră. Guvernul vorbea despre adunări de peste o mie de persoane, dar legea nu precizează nici o cifră. Pentru a evita abuzurile, ea desemnează şi persoanele abilitate să controleze documentul. Permisul sanitar francez, valabil din 9 iunie, o dată cu cea de a treia etapă de relaxare a restricţiior, va fi disponibil în format electronic şi tipărit şi va fi pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Cu indicatorii epidemici în scădere, crește între timp participarea francezilor la vaccinare.


Etichete franțastare de urgență sanitarăpermis intern sanitarpandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live