Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

22 Mai 2020
Vizualizari: 221
Comentează add

Franța: Pensiunile de mici dimensiuni pot primi din nou turiști

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

    

Francezii profită la acest sfârşit de săptămână de vremea frumoasă, de minivacanța de Înălțare pentru romano-catolici și de relaxarea restricțiilor luate pentru a opri epidemia.
 
Unele restricții rămân însă în vigoare, după cum amintește corespondenta noastră la Paris, Daniela Coman.
 
Reporter: Guvernul a permis pensiunilor de mici dimensiuni să primească turişti, însă numai pe cei din limita celor 100 de kilometri. Serviciile oferite pot fi strict de cazare, nu şi de servire a mesei.
 
O gură de aer pentru aceste mici afaceri, în general familiale, care abia au putut face faţă cererilor de rezervare, după ce au stat peste două luni cu obloanele trase.
 
Mulţi francezi au ales să închirieze întrega pensiune pentru a se putea reuni împreună cu familia şi prietenii.
 
Pentru accesul pe plajă guvernul a permis doar folosirea activă a acestora: plimbare, jocuri, înot, însă unii primari ingenioşi au obţinut aprobare să le permită oamenilor să stea şi la plajă, însă nu ca de obicei.
 
Plajele au fost împărţite în pătrate, departajate prin marcaje, pentru a asigura distanţarea între grupurile nu mai mari de zece persoane.
 
Cei care nu au plecat din localităţile lor au putut redescoperi natura în pădurile de la marginea oraşelor, unde au făcut picnic, respectând de asemenea distanţa şi mărimea grupurilor.
 
Pe toată durata acestui weekend prelungit, poliţiştii şi jandarmii au fost la datorie în gări, la ieşirea din oraşe şi la staţiile de taxare de pe autostrăzi, pentru a-i controla pe cei care ar încerca să depăşească raza de 100 de kilometri fără motive bine întemeiate.
 
Autorităţile sanitare continuă să lanseze apeluri la prudenţă, avertizând că virusul nu a dispărut cu totul, chiar dacă indicatorii epidemici înregistraţi în ultima perioadă sunt pozitivi.
 
(PH)
 

Etichete Frantaturisti(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live