Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

26 Noiembrie 2021
Vizualizari: 156
Comentează add

joi au fost anunțate aproape 33.000 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19.

Franța, noi măsuri în încercarea de a limita răspândirea Covid

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Arhivă.

Franţa ia noi măsuri în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului, după ce joi au fost anunțate aproape 33.000 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19.

Nu se mai introduc restricții, dar valabilitatea testelor cu rezultat negativ a fost redusă la 24 de ore, în loc de 72 de ore ca în prezent.

Ponderea cazurilor noi a urcat cu 50% în ultima săptămână, fiind observată și o ușoară creștere a numărului de bolnavi COVID internați în spitale. Pentru a inversa tendința, guvernul mizează pe vaccinare, așa că de sâmbătă, toți francezii de peste 18 ani, care au cel puțin cinci luni de la imunizarea anterioară, sunt invitați să își facă doza booster.

Puterea măștii redevine obligatorie în toate spațiile închise, chiar dacă se face controlul certificatului verde, precum și în aer liber, în zonele aglomerate.

Va fi intensificată testarea în școli, astfel încât clasele să nu mai fie închise de la apariția primului caz de infectare, ci doar elevii depistați pozitiv să fie plasați în izolare la domiciliu. Pentru vaccinarea copiilor mici de până în 11 ani, Franța va lua o decizie la începutul anului viitor.


Etichete frantacovid(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live