Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

12 Ianuarie 2021
Vizualizari: 151
Comentează add

Creşte îngrijorarea în Franța, după înmulțirea cazurilor de contaminare cu varianta britanică de coronavirus, mult mai contagioasă.

Franţa: Noi decizii privind gestionarea pandemiei

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Paris, Franța. Foto: Arhivă/ Thomas SAMSON/ AFP

Creşte îngrijorarea în Franța, după înmulțirea cazurilor de contaminare cu varianta britanică de coronavirus, mult mai contagioasă.

Noi decizii privind gestionarea pandemiei sunt așteptate pentru mâine, iar Guvernul nu exclude o nouă izolare națională în paralel cu intensificarea vaccinării.

Aproape 40 de cazuri de contaminare cu varianta britanică au fost depistate în Franța de la Crăciun.

La Marsilia, unde în weekend fusese confirmat un focar, la originea căruia ar fi o familie de francezi venită din Anglia de sărbători, din 24 de persoane cu teste pozitive, la şase a fost detectat virusul cu noua mutație.

Potrivit unui comunicat publicat aseară de Agenția Regională de Sănătate, tot ieri s-a anunțat că la Lille, în nordul țării, la două persoane testate la sfârșitul lui decembrie a fost depistată varianta britanică.

Criticate pentru demararea greoaie a vaccinării, autoritățile franceze anunță prima sută de mii de cetățeni vaccinați anti-COVID.

La o întâlnire cu șefii grupurilor politice din Parlament, premierul Jean Castex a asigurat că 2,7 milioane de doze vor sosi în țară, până la finele lunii, iar până la sfârșitul lui februarie se va ajunge la aproape șase milioane.

Primele 50.000 de vaccinuri Moderna, cel de-al doilea aprobat de Comisia Europeană și de autoritățile franceze, au început să fie distribuite de ieri în țară.

La aceeași întâlnire cu parlamentarii, premierul Castex nu a exclus o nouă perioadă de izolare a populației la domiciliu, dacă epidemia va reveni în forță.

În prezent, în Franța este interzisă circulația pe timpul nopții, între orele 20:00 şi 6:00 dimineața, iar în 23 de departamente din estul țării, unde virusul circulă intens, interdicția începe la ora 18:00.


Etichete (ii)frantacombaterepandemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live