Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (* Meteo * Sport) Sâmbătă, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

31 Iulie 2021
Vizualizari: 484
Comentează add

În Franţa se anunţă proteste faţă de extinderea utilizării certificatului verde COVID.

Franţa, nemulțumiri după extinderea utilizării certificatului verde

-

 Paris. Foto: Daniela Coman

În Franţa se anunţă proteste şi astăzi faţă de extinderea utilizării certificatului verde COVID, după mobilizarea din weekend-ul trecut care a scos în stradă peste 100 de mii de oameni.

Protestele au loc în contextul în care guvernul de la Paris impune prezentarea dovezii de vaccinare pentru accesul în tot mai multe spaţii publice. 

Corespondenţă de la Paris - Reporter: Daniela Coman- Militanții anti-vaccin şi împotriva folosirii permisului sanitar pentru a putea intra în anumite locuri publice fac mobilizare pe internet și cheamă la manifestație atât la Paris, cât și în alte orașe franceze. Săptămâna trecută aproape 120.000 au protestat la nivel național; numărul lor este însă nesemnificativ spre deosebire de cele câteva zeci de milioane care s-au vaccinat anti-COVID.

În același timp, potrivit unui sondaj de opinie, 76% dintre francezi sunt de acord cu deciziile președintelui Emmanuel Macron și ale guvernului de a impune vaccinarea obligatorie a personalului din sănătate și din alte profesii care au contact direct cu publicul, precum și de a extinde de utilizarea permisului sanitar în anumite locuri publice unde există risc de contaminare. Obligația de a arătat dovada vaccinării sau a unui test negativ va fi extinsă începând cu 9 august la toate instituțiile care primesc public, inclusiv spitale, cămine pentru vârstnici, restaurante și cafenele.


Etichete (ii)certificatcovidproteste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live