Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

2 Noiembrie 2020
Vizualizari: 365
Comentează add

În toate instituțiile de învățământ din Franţa a fost păstrat un minut de reculegere în memoria profesorului ucis într-un atentat islamist.

Franţa: Minut de reculegere în memoria profesorului ucis în atentat

florin-lepadatu

Arhivă foto. Agerpres/AFP.

În Franța, revenirea populației în izolare la domiciliu, decisă de guvern pentru a reduce propagarea accelerată a coronavirsului, nu a închis și școlile și liceele, unde cei peste 12 milioane de elevi s-au întors astăzi după o vacanță de două săptămâni.

În toate instituțiile de învățământ a fost păstrat un minut de reculegere în memoria profesorului de istorie ucis într-un atentat islamist la 16 octombrie. O corespondență de la Daniela Coman.

Reporter: Din cauza protocolului sanitar aplicat în sistemul de educație nu au fost organizate adunări în curtea școlilor cu toți elevii, momentul de comemorare având loc în fiecare clasă. Înainte de organizarea acestui gest de omagiu, conducerile școlilor au fost preocupate de modul în care vor reacționa elevii de religie musulmană, după experiența avută în 2015, când foarte mulți au refuzat să participe la minutul de reculegere pentru jurnaliștii de la Charlie Hebdo uciși, de asemenea, într-un atentat islamist. Nu au fost semnalate până la această oră incidente de acest fel. Inspectoratul Școlar din Paris i-a avertizat pe profesori că orice derapaj, oricât de neînsemnat ar părea, trebuie imediat semnalat inclusiv Parchetului. 

Samuel Paty a fost decapitat în plină stradă la scurt timp după ce părăsise școala unde preda, din apropiere de Paris, de un azilant cecen de 18 ani, care s-a răzbunat pentru că profesorul le-a arătase elevilor caricaturile de presă cu profetul Mahomed în timpul unei lecții despre libertatea de expresie. Amenințarea teroristă rămâne la un nivel foarte ridicat în Franța. În ultima lună au avut loc mai multe atentate teroriste islamiste, soldate cu morți și răniți, comise în spațiul public.


Etichete minutteroriştiterorismreculegereatentat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live