Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman

16 Iulie 2020
Vizualizari: 417
Comentează add

În Franța masca de protecție devine obligatorie de săptămâna viitoare în toate locurile publice închise din țară, a anunțat astăzi premierul Jean Castex.

Franța: Masca de protecție, obligatorie în toate locurile publice închise

daniela-coman

Foto Thomas SAMSON / AFP

În Franța masca de protecție devine obligatorie de săptămâna viitoare în toate locurile publice închise din țară, a anunțat astăzi premierul Jean Castex.

Potrivit corespondentei noastre la Paris, în ultimele zile au fost observate semne de revenire a epidemiei, deocamdată ușoare, dar pe care autoritățile fac eforturi să le țină sub control, după cum a asigurat ministrul sănătății, azi-dimineață, într-un interviu acordat postului public de radio.

Corespondenţă din Paris - Reporter: Daniela Coman - Spre deosebire de ce s-a întâmplat în martie-aprilie, când a fost afectat în special sfertul nord-estic al Franței, acum se constată o creștere a numărului de cazuri nou confirmate în regiunile vestice de pe Coasta Atlanticului. Medicii epidemiologi pun această revenire ușoară a epidemiei pe seama plecării în vacanță a unor grupuri importante de persoane dintr-o regiune în alta a țării, precum și a faptului că s-a intensificat testarea.

Ministrul sănătății, Olivier Veran, le-a recomandat autorităților locale să impună cât mai curând masca obligatorie în spațiul public, întrucât numărul persoanelor infectate depășește media națională. Ministrul sănătății a mai spus că a primit în ultimele zile semnale și din partea spitalelor pariziene că a început să crească ușor numărul de apeluri la urgență, precum și cel al pacienților COVID care au avut nevoie de internare în spital. Olivier Veran a făcut apel la prudență: "asistăm la semne uşoare de revenire a epidemiei. De aceea, le cer francezilor să rămână extrem de vigilenţi, să rămână activi. Nu este nevoie de decrete  pentru a fi vigilenți, nu este nevoie de legi pentru a ne proteja împotriva virusului".

Guvernul francez pregătește baza legală pentru ca masca de protecție să devină obligatorie în toate locurile publice închise la nivel național, în prezent regula fiind impusă doar pentru transportul în comun.


Etichete (ii)frantamascaobligatorie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live