Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 30 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

19 Septembrie 2020
Vizualizari: 445
Comentează add

Franţa marchează astăzi Zilele europene ale patrimoniului însă, din cauza situației epidemiologice, se așteaptă o participare mult mai scăzută ca de obicei.

Franţa marchează Zilele europene ale patrimoniului

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Agerpres/EPA.

Franţa marchează astăzi Zilele europene ale patrimoniului însă, din cauza situației epidemiologice, se așteaptă o participare mult mai scăzută ca de obicei.

Peste 10.000 de monumente și obiective culturale vor fi deschise publicului astăzi și mâine în Franța, spre deosebire de 16.000 în anii trecuți.

Bordeaux, Montpellier, Marsilia, Nisa, Lille, Saint Étienne și multe alte orașe mai mici sau comune aflate în zona acestor aglomerări urbane au anulat toate evenimentele programate, decizie luată de autoritățile locale ca urmare a numărului mare de cazuri noi de contaminare cu coronavirus înregistrate în ultimele săptămâni.

Celelalte mari orașe și-au menținut programul, chiar dacă la dimensiuni reduse. La Paris sunt deschise gratuit muzeele și mai ales acele clădiri de patrimoniu, unde publicul nu are acces în restul anului, precum palatele unde funcționează Senatul, Adunarea Națională, Primăria, o serie de ministere și instituții publice.

Peste tot va fi permis accesul unui număr limitat de persoane care, în general, trebuie să se înscrie online pentru vizitare, iar măsurile de securitate sanitară vor fi aplicate fără nicio excepție.

Un sondaj arată că doar 26% dintre francezi intenționează să ia parte la Zilele patrimoniului din acest an față de 40% în mod obișnuit. Mai mult de jumătate dintre cei care au răspuns la chestionarul afirmă că sunt prudenți și preferă să evite aglomerația. Şi cum și turiștii străini sunt cam puțini, cu siguranță vor lipsi cozile din anii trecuți.


Etichete (ii)frantapatrimoniu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live