Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 19 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

19 Februarie 2019
Vizualizari: 356
Comentează add

În Franţa, vor avea loc, în această seară, manifestaţii publice în mai multe oraşe pentru a se denunţa anti-semitismul.

Franța: Manifestații publice pentru denunţarea antisemitismului

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

În Franţa, vor avea loc, în această seară, manifestaţii publice în mai multe oraşe pentru a se denunţa anti-semitismul.

La Paris, partidele politice reprezentate în parlament, cu excepţia extremei drepte, au chemat populaţia să participe la o adunare publică cu valoare de simbol sub sloganul "Toţi uniţi pentru aceeaşi cauză". 

Reporter: Adunarea Naţională îşi va încheia lucrurile mai devreme, pentru ca deputaţii să participe la manifestaţia din Piaţa Republicii, alături de premierul Édouard Philippe, de membrii guvernului, de foştii preşedinţi François Hollande şi Nicolas Sarkozy, de alte personalităţi publice şi desigur numeroşi cetăţeni, sub supravegherea unui dispozitiv de securitate excepţional.

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat că nu va fi prezent, pentru că participă în această seara la dineul tradiţional de la Consiliul Reprezentativ al Instituţiilor Evreieşti din Franţa, iar în urmă cu câteva ore, însoţit de ministrul de interne şi de preşedintele Adunării Naţionale, el a făcut o vizită de urgenţă într-un sat din Alsacia, unde au fost vandalizate azi-noapte peste 90 de morminte dintr-un cimitir evreiesc.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a depus un trandafir alb la unul dintre mormintele devastate şi a stat de vorbă cu cei prezenţi.

Emmanuel Macron: Vă asigur aici de toată hotărârea noastră de a lupta împotriva antisemitismului sub toate formele sale. De a nu ceda în faţa urii. Ceea ce s-a întâmplat, ne-a afectat pe toţi. De aceea suntem acum aici. Vom lua măsuri şi vom da legi pentru a pedepsi astfel de acte. Cei care au făcut aşa ceva nu sunt demni de Republica Franceză şi nu vreau ca ceea ce s-a întâmplat aici să le dea idei şi altora. De aceea este nevoie de o reacţie populară pe măsură. Vor avea loc în această seară, în mai multe oraşe din Franţa, adunări populare la apelul tuturor forţelor politice pentru a arăta emoţia şi solidaritatea întregii ţări.


Etichete frantaanti-semitismmanifestatiiparis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live