Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

25 Martie 2020
Vizualizari: 467
Comentează add

În Franţa, izolarea populaţiei s-ar putea prelungi cel puţin până la şase săptămâni, după cum au recomandat membri echipei ştiinţifice care sfătuieşte guvernul.

Franţa: Izolarea populaţiei s-ar putea prelungi şase săptămâni

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto Thomas SAMSON / AFP

În Franţa, izolarea populaţiei s-ar putea prelungi cel puţin până la şase săptămâni, după cum au recomandat membri echipei ştiinţifice care sfătuieşte guvernul.

Cu 240 de noi decese şi alte 2.400 de cazuri noi confirmate aseară, autorităţile anunţă că trec la extinderea depistării. 

Consiliul Ştiinţific care sfătuieşti guvernul Franţei apreciază că este imposibil de anticipat evoluţia epidemiei şi a estimat că perioada de încetare a activităţii ecomice şi de izolarea la domiciliu a populaţiei, intrată în vigoare în urmă cu o săptămână, ar trebui prelungită până la sfârşitul lunii aprilie, în încercarea de a opri răspândirea virusului.

Ministrul sănătăţii, Olivier Veran, a atras atenţia că este vorba doar de o estimare şi că starea de izolare a populaţiei va fi ridicată atunci când se va schimba curba epidemiei. Autorităţile franceze au anunţat că, în perioada imediat următoare, se va extinde testarea pe întreg teritoriul ţării, potrivit recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Directorul pentru sănătate publică, Jerome Salomon: Avem în prezent o capacitate de 9 mii de teste pe zi şi o vom creşte cu încă 10 mii până la sfârșitul săptămânii, şi din nou cu 10 mii de teste săptămâna viitoare.

Astfel, până la sfârşitul săptămânii viitoare se va ajunge la o capacitate de diagnosticare de 29 de mii de pacienţi pe zi. În paralel, a continuat operaţiunea de eliberare a paturilor.

Sunt disponibile în acest moment 20 de mii de paturi dotatate pentru reanimare, în spitale publice şi private, după ce au fost amînate aproximativ o sută de mii de intervenţii chirurgicale neurgente, ce erau programate în următoarele luni – au informat autorităţile sanitare din Franţa.


Etichete (ii)frantaizolarecovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live