Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

20 Decembrie 2018
Vizualizari: 690
Comentează add

Franţa este implicată în Siria cu aproape 1.000 de militari, logistică, artilerie grea şi avioane de luptă care execută raiduri împotriva obiectivelor desemnate.

Franţa îşi va menţine contingentul militar în Siria

sergiu-stet

 

Franţa îşi va menţine militarii în nordul Siriei, pentru că militanţii ISIS nu au fost complet eliminaţi şi continuă să reprezinte o ameninţare la adresa intereselor sale, au anunţat oficialităţi franceze.

Franţa este o membră de bază a coaliţiei conduse de SUA care luptă împotriva militanţilor în Siria şi Irak şi are aproximativ 1.000 de militari, între care şi membri ai forţelor speciale desfăşuraţi în nordul Siriei, acestea luptând alături de forţe kurde şi arabe.

Reuters transmite că diplomaţi francezi au declarat miercuri, 19 decembrie, că decizia preşedintelui Trump de a retrage contingentul de 2.000 de militari americani a luat prin surprindere Parisul. SUA şi-a justificat decizia afirmând că forţele ISIS au fost complet distruse.

"Acest lucru arată că avem priorităţi diferite şi că trebuie să ne bazăm numai pe noi înşine", a declarat la un post de televiziune ministrul pentru Europa, Nathalie Loiseau. "Pentru moment, sigur că rămanem în Siria, pentru că lupta împotriva Statului Islamic este esenţială", a adăugat ea.

Franţa este extrem de interesată de distrugerea ISIS după mai multe atacuri întreprinse de organizaţia teroristă pe teritoriul său în ultimii ani. Sute de francezi s-au alăturat forţelor ISIS din Siria.

Ministrul apărării, Florence Parly, a recunoscut că gruparea militantă a fost slăbită şi că a pierdut controlul asupra a aproape 90% din teritoriile pe care le deţinea, dar a spus că lupta nu s-a terminat încă. Acum, oficialităţile franceze încearcă să afle ce implică anunţul preşedintelui Trump, în condiţiile în care data precisă a retragerii forţelor americane nu a fost precizată.

Franţa este implicată în Siria cu aproape 1.000 de militari, logistică, artilerie grea şi avioane de luptă care execută raiduri împotriva obiectivelor desemnate. Totodată, contingentul din Siria mai include zeci de membri ai forţelor speciale, consilieri militari şi personal al Ministerului de Externe.


Etichete SiriaFranţaISISmilitariDonald Trump

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live