Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

14 Iulie 2021
Vizualizari: 335
Comentează add

Franța își marchează astăzi Ziua Națională printr-o paradă militară, la care ar urma să asiste zeci de mii de persoane.

Franța își marchează Ziua Națională printr-o paradă militară

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: pixabay.com

Franța își marchează astăzi Ziua Națională printr-o paradă militară, la care ar urma să asiste zeci de mii de persoane.

Spectatorii vor trebui să prezinte permisul sanitar, vaccinare completă sau test negativ înainte de a li se permite accesul în perimetrul delimitat pentru ceremonii. 

80 de militari de elită francezi și din alte șapte țări europene, membri ai forțelor speciale Takuba, create la inițiativa Franței pentru a combate grupările teroriste din regiunea Sahel, vor deschide defilarea militară din această dimineață, de pe Champs-Élysées.

În tribunele amenajate în Piața Concordia vor loc 25.000 de invitați, iar publicul se va instala de ambele părți ale bulevardului până la Arcul de Triumf, pentru a privi parada militară, întotdeauna grandioasă și solemnă.

Au fost mobilizați 5.000 de militari, 4.300 de soldați pedeştri, 71 de avioane, 25 de elicoptere, 221 de vehicule militare și 200 de cai ai Gărzii Republicane.

În tribuna oficială, președintele Emmanuel Macron va urmări defilarea înconjurat de membrii guvernului și de șefi ai armatei.


Tema ediției este "Câștigăm viitorul", cu o dublă referire: la capacitatea colectivă a națiunii de a depăși dificultățile legate de criza sanitară și a armatei, capabilă de angajamente de tot mai mare intensitate și dotată cu echipamente de înaltă tehnologie.

Transportorul blindat Griffon, de nouă generație, va defila pentru prima dată.

La final, spectacolul acrobatic aerian va fi un omagiu adus valorilor umaniste universale și va sta sub semnul Micului Prinț, minunatul personaj al scriitorului Antoine de Saint-Exupéry, pionier al aviației franceze, căzut la datorie în al Doilea Război Mondial, la împlinirea a 75 de ani de la publicarea cărți.


Etichete frantaziua nationalaparada militara(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live