Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 20 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

9 Noiembrie 2019
Vizualizari: 436
Comentează add

Biserica Catolică din Franţa doreşte să facă lumină în problema abuzurilor sexuale împotriva minorilor comise de unii episcopi.

Franța: Indemnizații pentru victimele preoților pedofili

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Paris. Foto: Agerpres/EPA.

Biserica Catolică din Franța se angajează să facă lumină în legătură cu abuzurile sexuale comise de preoți asupra minorilor și să le despăgubească financiar pe victimele preoților pedofili.

Cei 120 de episcopi ai Franței reuniți de la începutul săptămânii la Lourdes au votat în această dimineață de principiu plata unei indemnizații financiare de recunoaștere a suferințelor celor care au căzut de-a lungul timpului victime ale preoților pedofili.

Episcopii s-au angajat să recunoască agresiunea la care au fost supuși minorii, dar și tăcerea, neglijența, indiferența, lipsa de reacție, deciziile nefericite, precum și disfuncțiile din cadrul bisericii manifestate ani la rând față de acest fenomen regretabil.

Valoarea sumei pe care Biserica Catolică o va acorda celor recunoscuți ca victime ale preoților pedofili nu a fost încă stabilită, însă se vorbește de câteva mii de euro dintr-un fond special constituit în principal din donații ale credincioșilor.

De asemenea, o comisie independentă va desfășura o anchetă internă privind abuzurile sexuale comise asupra minorilor în sânul bisericii catolice din 1950 și până în prezent, precum și măsurile luate de Conferința episcopilor francezi începând cu anul 2000.


Etichete victimepreoțipedofili

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live