Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

25 Ianuarie 2019
Vizualizari: 999
Comentează add

Ambasada României in Franta a organizat o întâlnire a ambasadorilor statelor membre UE acreditați la Paris, avându-l ca invitat pe ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian.

Franța ”împărtășește aspirațiile României pentru o Europă a coeziunii”

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Ambasadorul Romaniei in Franta Luca Niculescu si ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, Paris, ianuarie 2019. Foto: Daniela Coman

Ambasada României in Franta a organizat astăzi, o întâlnire a ambasadorilor statelor membre ale Uniunii Europene, acreditați la Paris, avându-l ca invitat special pe ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian. Au fost abordate teme de actualitate din agenda europeană și internațională, cu accent pe prioritățile Președinției române la Consiliul UE. 

 

Ambasadorul Romaniei in Franta, Luca Niculescu, a prezentat prioritățile României, punând accent pe cei patru piloni: «Europa convergenței», «Europa siguranței », « Europa, actor global » și «Europa valorilor comune ». In urmatoarele 6 luni, România va plasa coeziunea în centrul proiectului european, pentru o Europă mai unită, mai convergentă și mai solidară- a subliniat ambasadorul roman.

 

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a reafirmat sprijinul Franței pentru succesul mandatului  României la președinția Consiliul Uniunii Europene. Demnitarul francez a declarat că Franța împărtășește aspirațiile României pentru o Europă a coeziunii. Situația de securitate din Orientul Mijlociu, Europa apărării, viitoarele alegeri pentru Parlamentul european, Brexit sau viitorul Cadru Financiar Multianual  sunt alte câteva teme discutate la Paris.  Evenimentul de astăzi deschide seria reuniunilor tematice pe care Ambasada României la Paris le va organiza în următoarele șase luni cu ambasadorii misiunilor diplomatice europene din capitala franceză, la care vor fi invitați să participe o serie de demnitari francezi – precizeaza un comunicat al Ambasadei, citat de corespondenta noastra la Paris, Daniela Coman.


Etichete FranțaEuropacoeziune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live