Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

16 Octombrie 2017
Vizualizari: 779
Comentează add

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că producătorului american Harvey Weinstein - care este acuzat de multiple agresiuni sexuale şi viol - i se va retrage distincţia.

Franţa îi va retrage Legiunea de Onoare producătorului H. Weinstein

sergiu-stet

 Emmanuel Macron. Foto: Arhivă.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că producătorului american Harvey Weinstein, care este acuzat de multiple agresiuni sexuale şi viol, i se va retrage Legiunea de Onoare, o prestigioasă distincţie franceză.

Într-un interviu acordat unui canal de televiziune, domnul Macron a spus că a făcut demersuri pentru ca acestuia să îi fie revocată Legiunea de Onoare, acordată în 2012.

La sfârşitul săptămânii trecute, organizaţia care decernează premiile  Oscar - Academia de Arte şi Ştiinţe ale Cinematografiei - a votat pentru excluderea lui Harvey Weinstein ca urmare a numeroaselor acuzaţii de agresiune sexuală apărute în media în ultimul timp.

Anunţănd decizia, Academia a precizat că "epoca ignoranţei intenţionate şi a complicităţii ruşinoase în comportamentele de acest gen la locul de muncă în industria noastră s-a încheiat".

În Marea Britanie, o a treia femeie, actriţa Lysette Anthony, a contactat poliţia pentru a declara că a fost agresată sexual de Harvey Weinstein.


Etichete Lysette AnthonyOscarEmmanuel MacronHarvey Weinsteinhărţuireagresiune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live