Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

3 Decembrie 2020
Vizualizari: 172
Comentează add

Președintele Macron cere un proces transparent pentru a contracara reticența francezilor față de noile vaccinuri.

Franța: Guvernul Castex anunţă strageia naţională de vaccinare

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Jean Castex. Foto: Ludovic Marin / AFP

Guvernul Franței își anunţă astăzi strategia de vaccinare, după ce zilele trecute Înalta Autoritate pentru Sănătate Publică a transmisă recomandările de imunizare în etapă, începând cu persoanele vârstnice, cele cu sănătate fragilă și personalul medical.

Președintele Macron cere un proces transparent pentru a contracara reticența francezilor față de noile vaccinuri. Daniela Coman transmite de la Paris.


Reporter: Premierul Jean Castex și ministrul sănătății, Olivier Verand, vor comunica detaliile legate de organizare, ce tipuri de vaccinuri vor fi folosite, de ce cantitate va dispune Franța, ce logistică va fi pusă în practică și care va fi calendarul campaniei de imunizare.

Şeful Guvernului asigura ieri că Franța a făcut o precomandă pentru vaccinarea a 100 de milioane de persoane, mai multe decât populația sa; de asemenea, sunt așteptate mai multe informații despre proiectul-pilot de testare masivă care va fi demarat în curând în trei orașe: Lille, Le Havre şi Saint Etienne, toate având o populație în jur de 200.000 de locuitori.

Președintele Emmanuel Macron şi-a exprimat dorinţa ca politica decisă de guvern pentru vaccinarea populației anti COVID să fie dezbătută în cele două camere legislative.

Scepticismul față de vaccin nu va fi învins decât prin transparență, în opinia președintelui Franței potrivit unei informații în exclusivitate obținute de postul public de radio France Inter.

Potrivit sondajelor de opinie, aproape 60% dintre francezi nu intenționează să se vaccineze împotriva COVID -19, unul din trei crede că vaccinul a apărut prea repede și că nu este sigur.

(RS)


Etichete frantavaccinarecoronavirusjean castex(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live