Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

18 Mai 2020
Vizualizari: 262
Comentează add

Franța - Discuții despre o profundă reformă a spitalului public

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

   

În Franţa, ministrul sănătăţii începe, în această săptămână, discuţiile cu sindicatele şi organizaţiile profesionale din domeniu, despre o profundă reformă a spitalului public, cu investiţii importante. Se respectă, astfel, o solicitare a cadrelor medicale şi o promisiune a preşedintelui Macron, făcută în timpul acestei crize sanitare.
 
Reporter: Ca și în alte țări, personalul medical din spitalele de stat din Franța a trecut prin cele mai violente crize posibile în timpul acestei epidemii. 25 de cadre și-au pierdut viața după ce au făcut forme grave de boală ca urmare a contractării coronavirusului. Acum, angajații din sănătate cer îmbunătățirea situației din spitalele publice, sistem care, în opinia lor, trebuie complet reformat, pentru că și-a atins demult limitele.
 
Majorarea salariilor, dezvoltarea serviciilor de urgență, confruntate permanent cu supraaglomerarea, rezolvarea lipsei de personal, mai mulți medici, mai multe locuri în școlile sanitare pentru formarea de infirmiere, asistente și alte tipuri de personal din îngrjire, creșterea numărului de paturi, o dotare mai bună cu materiale sanitare și medicamente sunt revendicările cadrelor medicale din spitalele publice, pentru care angajații protestează de aproape doi ani.
 
Medicii și asistentele nu au uitat promisiunile făcute de președintele Emmanuel Macron la sfârșitul lunii martie, în perioada cea mai tensionată a epidemiei și anume, că la încheierea acestei crize, un plan masiv de investiții va fi aplicat de guvern pentru dezvoltarea spitalelor de stat și revalorizarea profesiilor medicale.
 
Sindicatele din sănătate se pregătesc de grevă și de proteste pentru jumătatea lunii iunie dacă nu vor avea răspunsuri concrete din partea guvernului pentru o reformă profundă a spitalului public. 
 
(PH)

Etichete Frantaspitalul publicreforma(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live