Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 13 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

26 Februarie 2019
Vizualizari: 467
Comentează add

Premierul Marii Britanii, Theresa May, nu a exclus o solicitare de amânare a BREXIT în cazul în care Parlamentul va respinge propunerea de acord între UE şi Marea Britanie.

Franţa cere explicaţii clare Londrei în cazul în care ar fi amânat BREXITUL

sergiu-stet

 

Premierul Marii Britanii, Theresa May, va trebui să explice foarte clar de ce doreşte o amânare a retragerii ţării din Uniunea Europeană, dacă Parlamentul îi va cere această amânare, a declarat marţi, 26 februarie, ministrul de Finanţe al Franţei, Bruno Le Maire, după o întrevedere cu omologul său irlandez, Paschal Donohoe, transmite agenţia Reuters.

"Există un acord. Considerăm că este un acord bun şi imparţial, şi depinde de guvernul britanic să găsească cea mai bună cale de adoptare a acestui acord. Dacă există o solicitare de amânare a Articolului 50, noi trebuie să înţelegem pentru ce trebuie această amânare. Guvernul britanic trebuie să explice pentru ce este necesară această amânare", a declarat Bruno Le Maire într-o conferinţă de presă.

Ministrul irlandez de finanţe a declarat că Dublinul şi Parisul consideră o ratificare a acordului de Brexit negociat cu UE reprezintă "cea mai bună şi singura posibilitate de înaintare", dar a adăugat că Irlanda nu va bloca o potenţială amânare a Articolului 50. 


Etichete brexitfRANŢAMarea Britaniearticolul 50Theresa MayBruno Le Maire,Paschal Donohoe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live