Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

23 Octombrie 2020
Vizualizari: 569
Comentează add

În Franța, autoritățile anunță noi măsuri împotriva actelor de extremism islamist RADIO ROMÂNIA ACTUALI

Franța: Autoritățile anunță noi măsuri contra actelor de extremism islamist

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Premierul Franței Jean Castex. Foto: Arhivă/ Ludovic Marin/ AFP

În Franța, autoritățile anunță noi măsuri împotriva actelor de extremism islamist, între care o mai atentă supraveghere a mesajelor de ură postate pe internet.

Au fost decizii luate într-o nouă reuniune extraordinară restrânsă a Consiliului de Apărare și Securitate Națională, convocat astăzi de președintele țării, Emmanuel Macron, pentru a doua oară după atentatul de săptămâna trecută, când un profesor de istorie a fost asasinat în plină stradă de un islamist cecen. 

Guvernul Franței este angajat într-o acțiune puternică și fără pauză împotriva extremismului islamist - a reafirmat premierul Jean Castex la finalul reuniunii -, concretizată prin adăugarea de noi elemente la proiectul de lege privind lupta împotriva separatismului, ce urmează să fie dezbătut în parlament în decembrie. 

Jean Castex: Consiliul a decis să completeze proiectul de lege cu două noi dispoziții. În primul rând, întărirea protecției angajaților publici prin penalizarea celor care fac presiuni asupra funcționării serviciilor publice, așa cum s-a întâmplat în cazul profesorului Paty și a directoarei școlii. În al doilea rând, posibilitatea sancționării celor care postează pe internet informații personale care pun în pericol viața altei persoane, ca de exemplu a unui profesor. 

Platforma online a Ministerului de Interne, care primește semnalizări din partea utilizatorilor de internet privind prezența în spațiul online a unor mesaje sau conținuturi ilegale, amenințări, limbaj agresiv și violent, alte manifestări periculoase, va fi consolidată, iar echipa care o gestionează va fi mărită, pentru a putea centraliza și urmări cu mai multă eficiență informațiile primite - a mai anunțat premierul francez.


Etichete (ii)islamismextremismfranta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live