Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

10 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1172
Comentează add

Directorul Agenţiei Evreieşti avertizează că este timpul ca Franţa şi alte state de pe continent să intervină eficient pentru a păstra valorile europene.

Franţa ar trebui "să-i poată expulza pe adversarii republicii"

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Premierul Israelului Benjamin Netanyahu (stânga) şi preşedintele Franţei Francois Hollande, la Ierusalim în 2013. Foto: captură youtube.com.

Directorul Agenţiei Evreieşti, instituţie israeliană cvasiguvernamentală, avertizează că este timpul ca Franţa şi alte state de pe continent să intervină eficient pentru a păstra valorile europene.

Natan Sharansky a declarat că instituţia pe care o conduce nu-şi concentrează strategia pentru aducerea evreilor pe evenimente tragice, dar se bazează pe faptul că există un loc în lume numit Europa unde evreii se simt din ce în ce mai mult în nesiguranţă.

Agenţia Evreiască este o instituţie cvasiguvernamentală care are responsabilităţi în materie de imigrare şi integrare în Israel.

Dacă în 2014 au plecat din Franţa 7.000 de evrei, în 2015 se estimează că numărul va creşte la aproximativ 10.000. În SUA au fost integraţi mai mulţi musulmani decât în Europa, dar americanii se asigură că imigraţia adoptă valorile americane.

Autorităţile franceze trebuie să fie în măsură să-i expulzeze pe cei care combat valorile republicii, iar şcolile şi instituţiile care resping valorile europene ar trebui închise - apreciază directorul Agenţiei Evreieşti, Natan Sharansky.

El estimează că Franţa nu poate fi salvată de fondul violenţelor şi al terorii decât dacă autorităţile fac schimbări dramatice în ceea ce priveşte maniera în care este tratată imigraţia musulmană.

Tragediile de la Paris arată că timpul este numărat pentru Europa, nu pentru evreii europeni, deoarece exodul comunităţilor evreieşti de pe bătrânul continent este un proces în curs de decenii.

Dacă Franţa şi alte ţări occidentale nu se bat pentru valorile liberale, Europa este în pericol - a declarat şeful Agenţiei Evreieşti, Natan Sharansky.


Etichete atacCharlie Hebdoevreivalorile republiciimusulmaniIsraelSUANatan Sharansky

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live