Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

14 Mai 2020
Vizualizari: 204
Comentează add

Ambasadorul Franței la Caracas ar fi fost hărțuit de guvernul venezuelean, inclusiv prin tăierea apei și a energiei electrice la reședința sa.

Franţa acuză guvernul lui Nicolás Maduro că l-a hărţuit pe ambasadorul său

rador

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro. Foto: nicolasmaduro.org.ve.

Franța l-a chemat în ţară pe ambasadorul în Venezuela, după ce a acuzat guvernul președintelui Nicolás Maduro că l-a hărţuit la Caracas, inclusiv prin tăierea apei și a energiei electrice la reședința sa, au declarat surse diplomatice.

Franța se numără printre statele care nu recunosc realegerea disputată a lui Maduro din 2018 și îl consideră pe liderul opoziției, Juan Guaido, președintele de drept al Venezuelei.

Maduro l-a acuzat anterior pe ambasadorul francez Romain Nadal că s-a amestecat în afacerile interne, iar diplomații spun că utilităţile de la domiciliul său din Caracas au fost tăiate la începutul lunii mai.

"Franța condamnă cu tărie măsurile luate în ultimele zile, care împiedică funcționarea normală a misiunii noastre diplomatice la Caracas", a declarat purtătorul de cuvânt al ministrului de externe, Olivier Gauvin, adăugând că măsurile contravin Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice. "Oficialii francezi se așteaptă ca aceste măsuri să fie anulate fără întârziere, pentru a restabili operațiunile diplomatice normale".

Ambasada Venezuelei la Paris nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.


Etichete (ii)venezuelafrantahartuireambasador

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live