Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

16 Noiembrie 2015
Vizualizari: 868
Comentează add

În numele preşedinţiei luxemburgheze a Uniunii Europenea fost convocat de urgenţă, la cererea Franţei, un consiliu extraordinar al miniştrilor justiţiei şi afacerilor interne.

Franţa a solicitat convocarea de urgenţă unui consiliu JAI

cerasela-radulescu-bruxelles

Foto: ec.europa.eu.

În numele preşedinţiei luxemburgheze a Uniunii Europenea fost convocat de urgenţă, la cererea Franţei, un consiliu extraordinar al miniştrilor justiţiei şi afacerilor interne.

Reuniunea urmează să aibă loc vinerea viitoare la Bruxelles.

Vicepremierul Luxemburgului şi ministru al securităţii interne, Étienne Schneider, spune că decizia de a convoca această reuniune extraordinară a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne a fost luată la cererea Franţei.

"În faţa barbarismului şi a terorismului Europa rămâne unită şi solidară cu această ţară", spune oficialul luxemburghez.

Reuniunea are drept scop întărirea măsurilor luate de Uniunea Europeană împotriva terorismului.

Astăzi însă are loc la Bruxelles reuniunea miniştrilor de externe a căror agendă a fost fixată înaintea atentatelor teroriste de la Paris.

Pe ordinea de zi figurează încă, între altele, situaţia din Siria, imigraţia şi Parteneriatul Estic.

Legat de imigraţie, miniştrii vor avea un schimb de opinii privind modalităţile de a urmări recentele reuniuni la nivel înalt, cu accent pe summit-ul de la Valletta, din Malta.

Trebuie spus însă că, în lumina atentatelor teroriste de la Paris, agenda privind imigraţia ar putea suferi modificări atât timp cât Polonia a anunţat că după crimele de la Paris nu mai doreşte să accepte refugiaţi şi vrea să-şi închidă graniţele.

Totodată, la reuniunea G20 din Turcia, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, spunea ieri că ţările membre ale Uniunii Europene nu ar trebui să cedeze emoţiilor primare de respingere a refugiaţilor, după valul de atentate de vineri seară de la Paris.

Referitor la situaţia din Siria este aşteptat ca miniştrii de externe să se concentreze astăzi, la Bruxelles, asupra unui posibil rol al Uniunii Europene în sprijinirea medierii Organizaţiei Naţiunilor Unite care să conducă la reglementarea politică a conflictului din această ţară. 


Etichete atentate în ParisConsiliul Justiţiei şi Afaceri InterneJAIBruxellescriza emigranţilorG20terorism. Jean-Claude JunckerONUUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live