Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

10 Septembrie 2020
Vizualizari: 294
Comentează add

Franţa a raportat 8.577 de cazuri noi de infectare cu Covid-19

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 Foto: Agerpres/EPA.

Franţa a raportat ieri 8.577 de noi cazuri de infecţie cu coronavirus, al doilea cel mai mare număr de contaminări zilnice de la declanşarea pandemiei de COVID-19.

Consiliul ştiinţific, care sfătuieşte guvernul pe timpul crizei sanitare, recomandă executivului de la Paris să ia cât mai repede măsuri, pentru a preveni o reagravare a situaţiei.

Reporter: Cele mai sonore semnale de alarmă vin din zona Marsilia, Lyon şi Bordeaux, care s-au confruntat în ultimele zile și cu sosirea unui număr mai mare de pacienți în spitale.
 
În opinia profesorilor și medicilor din Consiliul Ştiințific, guvernul ar trebui să se gândească la anumite măsuri pe care să le ia cât mai curând, în următoarele 8-10 zile, cât încă nu există presiune pe spitale, pentru a putea vedea beneficiile câteva săptămâni mai târziu.
 
Este vorba de protejarea persoanelor în vârstă sau cu anumite boli cronice, de menținerea nivelului ridicat al testării, de o urmărire mai atentă a cazurilor contact sau chiar de restricții locale. Vineri este programat un Consiliul Național de Apărare și Securitate Sanitară, condus de președintele Emmanuel Macron, în care va fi analizată situația.
 
(PH)
 

Etichete Frantainfectaricovid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live