Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

4 Decembrie 2021
Vizualizari: 395
Comentează add

Guvernul irlandez a anunţat implementarea de noi restricţii până pe 9 ianuarie, inclusiv închiderea cluburilor de noapte şi distanţare fizică în anumite locuri.

Franţa a modificat condiţiile sanitare de intrare în ţară

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Realizator: Guvernul irlandez a anunţat implementarea de noi restricţii până pe 9 ianuarie, inclusiv închiderea cluburilor de noapte şi distanţare fizică în anumite locuri, în încercarea de a limita contaminarea cu COVID-19 şi a preveni răspândirea noii variante Omicron. La rândul ei, Franţa, unde au fost identificate 12 cazuri de Omicron, a modificat condiţiile sanitare de intrare în ţară. Doar cetăţenii vaccinaţi din Uniunea Europeană au acces nestingherit, după cum relatează corespondenta noastră la Paris, Daniela Coman:

Reporter: Guvernul a decis să întărească restricțiile sanitare la intrarea pe teritoriul francez, atât pentru a controla valul 5 epidemic, aflat în plină evoluție, cât și pentru a limita răspândirea noii tulpini Omicron. Astfel, de astăzi, toți cei care vin din afara Uniunii Europene, inclusiv cei vaccinați, vor fi obligați să prezinte un test negativ făcut cu cel mult 48 de ore înainte, iar pentru ruși și britanici, cu doar 24 de ore. Cetățenilor europeni nevaccinați li se cere, de asemenea, un test negativ nu mai vechi de 24 de ore de la momentul prelevării probelor. Persoanelor vaccinate sosite din țările membre ale Uniunii nu li se pune nicio condiție. Tot de astăzi, Franța permite reluarea zborurilor suspendate cu câteva zile în urmă, din cauza alertei privind noua variantă Omicron, cu cele 10 țări din Africa Australă, însă nu toată lumea va avea acces la bord: doar cetăţenii francezi și ai Uniunii Europene, diplomații și, desigur, personalul navigant vor putea călători spre aceste destinații. De altfel, autoritățile le cer insistent cetățenilor francezi să evite orice călătorie în țările cu o rată mare de infectare cu varianta Delta, precum și în cele unde a fost reperat Omicron.


Etichete (ii)frantarestrictii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live