Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

8 Aprilie 2020
Vizualizari: 237
Comentează add

Franța se mai confruntă cu o provocare majoră: a intrat în recesiune, Produsul Intern Brut scăzând cu 6% în primele trei luni ale acestui an.

Franţa a intrat în recesiune

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Agerpres/EPA.

Economia franceză se confruntă, din cauza epidemiei de coronavirus, cu cea mai slabă performanță a sa de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

PIB-ul francez înregistrase deja o scădere de 0,1% în ultimul trimestru al anului trecut din cauza grevei generale împotriva reformei pensiilor.

Potrivit estimărilor Băncii Franței, două semestre la rând de declin economic înseamnă recesiune.

În martie, per total, activitatea s-a redus cu peste 17%, situație acutizată în ultimele două săptămâni ale lunii trecute, când scăderea a fost de aproape 32% față de o perioadă normală.

În această situație de profundă incertitudine, Banca Centrală Franceză se abține de la orice prognoză privind evoluția Produsului Intern Brut pe 2020.

Estimează doar că fiecare două săptămâni de menținere a izolării populației la domiciliu înseamnă o pierdere de cel puțin 1,5% din PIB-ul anual.

Au de suferit majoritatea sectoarelor economice, cele mai afectate fiind: construcțiile, comerțul, transporturile și turismul, unde activitatea a fost total oprită.

Guvernul îi sfătuieşte pe francezi să nu se grăbească să-și facă rezervări pentru vacanța de vară, iar când o vor putea face să aleagă destinațiile turistice din țară.


Etichete (ii)frantarecesiunecoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live