Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

18 Octombrie 2014
Vizualizari: 1116
Comentează add

Franţa a întărit în această dimineaţă dispozitivul anti-Ebola de la aeroportul Charles de Gaulle din Paris. Pasagerilor cursei Conakry-Paris le-a fost înregistrată temperatura.

Franţa a impus controale medicale pe Charles de Gaulle

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Pasager căruia i se verifică temperatura. Foto: captură youtube.com.

Ţările occidentale continuă să ia măsuri pentru prevenirea extinderii virusului Ebola, care face ravagii în trei ţări vest-africane.

Ca urmare a unei decizii adoptate ieri, Franţa a întărit în această dimineaţă dispozitivul anti-Ebola de la aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

Abia coborâţi din avion, pasagerii zborului de la Conakry, capitala Guineei cu destinaţia Paris au fost întâmpinaţi, azi dimineaţă, cu termometre laser, care le-au luat temperatura, pentru a detecta potenţiale cazuri de febră hemoragică Ebola.

De astăzi, aceste controale sistematice şi stricte le vor fi aplicate tuturor pasagerilor care vin din Guineea, fostă colonie franceză, şi una dintre cele trei ţări vest-africane, unde virusul ucigaş a făcut victime numeroase.

Potrivit televiziunii de ştiri "France24", călătorii au apreciat această măsură suplimentară de siguranţă.

Măsuri de depistare la sosirea pe aeroport a unor eventuale persoane infectate cu Ebola sunt aplicate, de câteva zile, în Marea Britanie şi pe mai multe aeroporturi americane.

Pe de altă parte, însă, personalul Companiei Airfrance, care deserveşte zborurile spre Guineea au cerut aseară suspendarea acestor curse, din cauza riscului de propagare a epidemiei.

În august, compania franceză şi-a suspendat zborurile către Freetown, capitala statului Sierra Leone, grav afectată, de asemenea, de Ebola. 


Etichete FranţaCharles de GaullecontroaleEbolaverificarefebrăpasageriAirFrancevirusAfricaLiberiaaeroporturiUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live