Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

25 Noiembrie 2021
Vizualizari: 438
Comentează add

Ponderea cazurilor noi a urcat cu 50% în ultima săptămână, fiind observată și o ușoară creștere a numărului de bolnavi COVID internați în spitale.

Franţa a decis vaccinarea cu doza booster a tuturor adulţilor

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

   Foto: Agerpres/EPA.

Franţa a decis vaccinarea cu doza booster pentru toţi adulţii la cinci luni distanţă de la încheierea schemei iniţiale.

Totodată, întăreşte rolul certificatului verde, pentru a putea face faţă unei noi creşteri de cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Ministrul sănătăţii, Olivier Véran, a anunţat astăzi că pentru moment nu se pune problema reintroducerii unor restricţii.

Ponderea cazurilor noi a urcat cu 50% în ultima săptămână, fiind observată și o ușoară creștere a numărului de bolnavi COVID internați în spitale.
 
Pentru a inversa tendința, guvernul mizează pe vaccinare, așa că de sâmbătă, toți francezii de peste 18 ani care au cel puțin cinci luni de la imunizarea anterioară sunt invitați să își facă doza booster.
 
În paralel, certificatul verde, introdus în august, în Franța, pentru a avea acces în numeroase locuri publice, își modifică valabilitatea în funcție de noile decizii.
 
Olivier Véran: Permisul sanitar nu va mai fi activ dacă rapelul nu a fost făcut în termen de șapte luni de la infectare sau de la ultima injecție. De asemenea, testelor PCR și antigenice folosite ca certificat verde de către cei nevaccinați li se reduce valabilitatea de la 72 de ore, cum este acum, la 24 de ore. Astfel, dacă nu sunteți vaccinați și doriți să beneficiați de certificatul verde, va trebui să vă testați în fiecare zi pe cheltuiala dumneavoastră.
 
La scurt timp după încheierea conferinței de presă a ministrului sănătății, site-ul de programare la vaccinare a fost luat cu asalt.
 
Purtarea măștii redevine obligatorie în toate spațiile închise, chiar dacă se face controlul certificatului verde, precum și în aer liber, în zonele aglomerate.
 

Etichete frantavaccinareadultiboostera treia dozacovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live