Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE Joi, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

12 Aprilie 2019
Vizualizari: 287
Comentează add

Instanţa cere nouă ani de închisoare în cazul jihadistei Ines Madani.

Franţa: 9 ani de închisoare pentru jihadista Ines Madani

radu-dobritoiu

Justiţia din Franţa a cerut vineri la Paris o pedeapsă de 9 ani de închisoare şi o perioadă de supraveghere de două treimi din această perioadă în cazul lui Ines Madani, o tânără franţuzoaică devenită mentor pentru adepţi ai jihadismului şi care va fi, de asemenea, judecată în toamnă în legătură cu o tentativă de atentat din 2016, relatează AFP.

Tânăra este acuzată că, între martie 2015 şi iunie 2016, a incitat grupuri pe mesageria criptată Telegram, încurajând femei şi bărbaţi să meargă în Siria şi apoi să comită atentate în Franţa.

Este o 'personalitate confuză', a declarat procurorul. Inculpata, judecată la Paris de miercuri, folosea pseudonime masculine 'pentru a-şi consolida credibilitatea'. Ines Madani, o tânără cu o personalitate fragilă, născută în suburbiile Parisului, s-a prezentat cu numele de Abu Souleymane, un jihadist care s-a întors din Raqa pentru a comite atacuri în Franţa.

Joi, inculpata a subliniat rolul lui Oumar Diaw, supranumit Abu Barrou, un jihadist influent al grupării Statul Islamic (IS) în Siria, pentru care ea ar fi avut rolul de intermediar. 'Abu Barrou a influenţat-o, a încurajat-o pe Ines Madani. (...) Dar actele (inculpatei) au continuat după moartea'' jihadistului, în mai 2016, a precizat procurorul care se ocupă de acest caz.

'Ea are voinţa de a duce la capăt iniţiativele în care investeşte', a mai menţionat procurorul. Ines Madani a acţionat în septembrie 2016, când a încercat să detoneze o maşină încărcată cu şase butelii de gaz lângă catedrala Notre-Dame din Paris. În acest caz, ea va fi judecată în perioada 23 septembrie - 11 octombrie.
 


Etichete Ines Madanijihadism Europa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live