Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

23 Februarie 2021
Vizualizari: 129
Comentează add

România ar trebui să vină cu un plan de renunțare totală la utilizarea cărbunelui pentru energie, susține prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Frans Timmermans: Nu există viitor pentru exploatarea cărbunelui

bogdan-isopescu

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Foto: euranetplus-inside.eu.

România ar trebui să vină în curând cu un plan de renunțare totală la utilizarea cărbunelui pentru energie, pentru că această resursă nu are viitor, susține prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

El a spus la o conferință de specialitate că țara noastră are la dispoziție fonduri în acest scop, iar dacă banii vor fi utilizați inteligent, vor fi create și locuri de muncă pentru muncitorii disponibilizaţi.


Frans Timmermans: Ca nepot de miner, trebuie să spun sincer că nu există nici un viitor pentru această industrie, însă pentru oamenii din minerit, da, iar aici trebuie mobilizați bani din fondul tranziţiei juste, pentru a le da oportunităţi economice. Sigur, gazul este o soluție energetică tranzitorie, infrastructura de gaz trebuie adaptată, însă, astfel încât să poată transporta hidrogen, combustibilul viitorului, iar costul este doar cu 20% mai mare. Aşa că dacă România investește în rețeaua de gaz, investiția trebuie să fie inteligentă, pentru a se adapta oricărui gaz purtător de energie.

(RS)


Etichete carbuneromaniafrans timmermans(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live