Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roxana Vasile, Paris

22 Martie 2013
Vizualizari: 1688
Comentează add

Prezenţa lui François Hollande la stand a fost precedată de un protest inedit, un grup de tineri au arborat măşti înfăţişându-i pe scriitorii care au refuzat să participe la salon.

François Hollande, la standul României de la Salonul de Carte

roxana-vasile-paris

Preşedintele francez François Hollande la Salonul de Carte de la Paris. Foto: Reuters

Publicul amator de literatură poate vizita de vineri, Salonul de Carte de la Paris, una dintre cele mai mari manifestări literare internaţionale.  

Pentru vineri este anunţată prezenţa, printre mulţi alţii, a lui Bogdan Suceavă, a lui Dinu Flămând, a lui Bujor Nedelcovici sau a Principelui Radu al României.

Joi seară târziu, la salon, preşedintele François Hollande a făcut o baie de mulţime, trecând şi pe la standul românesc.

Am avut ocazia de a-i ura personal "bun venit".  

"Vă mulţumesc că mă primiţi în România. Cu toată consideraţia, România este o mare ţară francofonă, care iubeşte cultura franceză", a spus François Hollande.  

El a amintit şi de relaţiile cu preşedintele şi premierul român.

"Am relaţii bune şi cu preşedintele şi cu primul ministru. Suntem conştienţi de tot ce se întâmplă în România" - a mai spus preşedintele francez.

Prezenţă la standul românesc a fost precedată de un protest inedit, care a încins spiritele: un grup de tineri care s-au prezentat ca fiind artişti au arborat chipuri din carton înfăţişându-i pe scriitorii care au refuzat să participe la salon: Mircea Cărtărescu, Andrei Pleşu, Gabiel Liiceanu sau Neagu Djuvara.


Etichete FranţaFrançois HollandestandprotestprezenţăRomâniaSalon de CarteParis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live