Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Titus Iordan

27 Februarie 2014
Vizualizari: 1173
Comentează add

Francezii şi italienii sunt campionii infidelităţii în Europa, se arată într-un sondaj al Institutului Francez pentru Opinie Publică, citat de Agerpres.

Francezii şi italienii, "campioni europeni la infidelitate"

titus-iordan

Foto: Arhivă.

Francezii şi italienii sunt campionii infidelităţii în Europa, se arată într-un sondaj al Institutului Francez pentru Opinie Publică, citat de Agerpres.

Potrivit anchetei IFOP, mai mult de un bărbat din doi (55%) şi o femeie din trei (32% în Franţa şi 34 % în Italia) cedează ispitelor.

Sondajul a fost realizat în Franţa, Germania, Spania, Italia, Belgia şi Marea Britanie.

Procentul bărbaţilor infideli este mult mai redus în ţările dominant protestante, ca Marea Britanie (42%) şi Germania (46%), în timp ce el este 51% în Belgia.

Conform Agerpres, directorul studiilor IFOP, Francois Kraus, a declarat pentru AFP că sondajul "tinde să confirme zvonurile şi articolele din presă, mai ales internaţională, despre caracterul nestatornic al francezilor, clişeele despre bărbatul latin îndeosebi infidel".

"Hollande şi Berlusconi, cunoscuţi acum pe acest plan la nivel internaţional, îşi reprezintă poate în final cel mai bine naţiunile", a comentat Francois Kraus.

Infidelitatea este repartizată mai proporţional între sexe în ţările nordice, în special în Gemania, unde 43% dintre femei recunosc că au fost infidele (faţă de 29 % în Marea Britanie), precizează studiul.

Francezii, "cei mai predispuşi să fie infideli"

Potrivit studiului IFOP, Franţa are cea mai mare dispoziţie spre infidelitate, cu un francez din trei (35%) declarând că ar putea fi infidel în viitor dacă ar fi sigur că nimeni nu ar fi la curent cu aventura lui.

Francezii sunt urmaţi în acest inedit clasament de germani şi spanioli (31%), belgieni (30%), italieni (28%) şi britanici (25%).

Sondajul a fost realizat între 7 şi 13 ianuarie prin chestionar online, pe un eşantion reprezentativ de 4.800 de persoane de peste 18 ani, transmite Agerpres.

În fiecare ţară, ancheta a fost făcută pe un eşantion de 800 de indivizi, conform metodei cotelor.


Etichete sondajIFOPinfidelitateclasamentanchetăstudiusocialonline

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live