Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 05 EXCELENTA LA EA ACASA Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

17 Septembrie 2021
Vizualizari: 363
Comentează add

În lume, pandemia este în regres, după numărul total de noi infectări în ultima săptămnă - arată bilanţul realizat de Agenţia France Presse.

France Presse: România, după Botswana, la numărul de noi infectări COVID-19

cristina-grecu

       Foto: Arhivă/ Gabriel Sava.

În lume, pandemia este în regres, după numărul total de noi infectări în ultima săptămnă - arată bilanţul realizat de Agenţia France Presse. Sunt însă şi zone unde numărul de cazuri creşte. 
 
Din păcate, România este în bilanţul agenţiei franceze de ştiri, a doua din lume, după Botswana, unde numărul de noi infectări creşte alarmant, fiind notată, la noi în ţară, o majorare a numărului de noi cazuri cu 85% în ultima perioadă.
 
Mai sunt ţări unde răspândirea virusului se accentuează: Lituania, Ucraina sau Serbia.
 
Proporţional cu numărul locuitorilor dintr-o ţară, între statele cu cele mai multe infectări la 100.000 de persoane, se află Israelul. În lume, însă, per total, numărul de cazuri noi în ultima săptămână a scăzut cu 6%.
 
Cea mai accentuată diminuare a infectărilor, de aproximativ 20%, este în Asia, iar cea mai mică, de 4%, în Europa.
 
Ultimele date centralizate de France Presse arată că au fost oficial diagnosticate din decembrie 2019 aproape 227 de milioane de persoane cu COVID, între care peste 4,667 de milioane au murit.
 
La Viena, a început azi primul proces dintr-o lungă serie de acţiuni în justiţie intentate de familii îndoliate, după ce rudele lor au fost infectate în focarul masiv de COVID-19, izbucnit la început de pandemie, în staţiunea de schi Ischgl, din Alpii Austrieci.
 
A fost cel mai mare focar din Austria şi a contribuit la propagarea coronavirusului în Europa, mai ales în Germania şi ţările nordice. Autorităţile sunt acuzate de neglijenţă şi gestionarea situaţiei.
 
Primul proces a fost intentat de o austriacă, al cărei soţ a murit. Ea şi fiul ei cer statului despăgubiri de 100.000 de euro.

Etichete pandemiecovid-19infectarefrance presse(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live