Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

11 Mai 2022
Vizualizari: 546
Comentează add

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Principele Radu, și Alteța Sa Regală Principesa Sofia, au vizitat, astăzi, mai multe obiective din municipiul Galați.

Foto: Vizita reprezentanților Casei Regale, la Galați

maria-mandita-galati

Foto: Maria Măndiță.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Principele Radu, și Alteța Sa Regală Principesa Sofia, au vizitat, astăzi, mai multe obiective din municipiul Galați, delegația fiind însoțită pe tot parcursul zilei de primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Prima oprire a înalților oaspeți a fost la sediul filialei locale a Crucii Roșii, unde au fost întâmpinați de voluntari și refugiați din Ucraina, aceștia exprimându-și mulțumirea față de ajutorul primit. Crucea Roșie din Galați susține, încă de la izbucnirea războiului în Ucraina, refugiații care trăiesc în Galați, asigurându-le acestora alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, cazarmament etc.  Printre refugiații care s-au întâlnit cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Principele Radu, și Alteța Sa Regală Principesa Sofia s-au aflat și câțiva copii din Ucraina care au desenat planșe cu steagul Ucrainei și mesajul “Stop the war”, scris și în ucraineană.

Vizita reprezentanților Casei Regale   a continuat cu o oprire la Centrul de zi pentru copii “Sf Spiridon”, înființat în 2009 de preotul paroh al bisericii cu acelașui nume din Galați. Aici, zilnic, inclusiv în perioada vacanțelor școlare, zeci de elevi provenind din familii defavorizate primesc, gratuit, servicii de after school, inclusiv o masă caldă.

Ulterior, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Principele Radu, și Alteța Sa Regală Principesa Sofia au vizitat biserica Sf. Andrei, ridicată la intrarea în combinatul siderurgic Liberty Galați.  Apoi, Reprezentanții Casei Regale au viztat furnalul nr. 5. , unde tocmai se descărca o nouă șarjă de fontă lichidă. Înalții oaspeți au participat apoi la lansarea unui proiect de învățământ profesional în sistem dual prin care 20 de elevi ai Liceului Tehnologic “Paul Dimo” din Galați vor primi burse din partea combinatului siderurgic din Galați, și, totodată, vor fi instruiți în conformitate cu cele mai noi tehnologii existente pe platforma combinatului siderurgic. Proiectul urmărește evitarea abandonului școlar și pregătirea elevilor, pentru a-și putea găsi, ulterior, mai ușor, un loc de muncă. Proiectul educațional aparține Fundației GFG, fondată de proprietarul combinatului de la Galați, Sanjeev Gupta si de sotia sa, Nicola.  În finalul întâlnirii,  Alteța Sa Regală Principele Radu a susținut un scurt discurs de mulțumire către autoritățile locale și a punctat importanța implicării societății civile în diverse proiecte, de la cele educaționale până la cele de sprijinire a refugiaților din Ucraina. De altfel, și la combinatul siderurgic reprezentanții Casei Regale s-au întâlnit cu refugiați din Ucraina, doi copii ucraineni interpretând, în deschiderea evenimentului, la vioară, un fragment din Imnul României.

Reamintim, reprezentanții Casei Regale au efectuat, ieri, o călătorie simbolică, cu Trenul Regal, din gara Regală Băneasa, oprind în gările din Ploiești Sud, Buzău, Brăila și Galați, unde au fost primiți de mii de persoane.

Anul acesta, scopul călătoriei simbolice efectuate de Familia Regală este de a recunoaște eforturile făcute de comunitățile locale în ultimii doi ani, pe durata crizei sanitare și în contextul conflictului armat de la granițele României.

Foto: Vizita reprezentanților Casei Regale, la Galați. Sursa foto: Maria Măndiță.

casa regala 2

casa regala 1


Etichete casa regalagalatimajestatea sa margaretaprincipele radu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live