Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Februarie 2020
Vizualizari: 1219
Comentează add

FOTO+VIDEO: Şase români care au fost pe o navă aflată în carantină în Japonia, din cauza cazurilor de coronavirus de la bord, au ajuns în ţară.

FOTO: Șase români de pe nava Diamond Princess, aduşi în ţară #Covid-19 FOTO: Șase români de pe nava Diamond Princess, aduşi în ţară #Covid-19 - Conține video

radiojurnal

Foto: MApN.

UPDATE ora 15.00 - MAE mulțumește pertenerilor italieni, germani și din Japonia, pentru cooperarea în aducerea celor șase români de pe vasul în carantină

Ministerul de Externe le mulţumeşte în mod deosebit partenerilor italieni şi germani pentru sprijinul acordat, precum şi autorităţilor nipone, pentru foarte buna cooperare în vederea aducerii în ţară a şase cetăţeni români de pe vasul de croazieră Diamond Princess, acostat în portul Yokohama. Cei şase au ajuns în această dimineaţă la Bucureşti.

Ambasada României la Tokyo rămâne în continuare în legătură atât cu cei doi cetăţeni români care sunt spitalizaţi în Japonia, cât şi cu cei nouă cetăţeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră - precizează diplomaţia română într-un comunicat.

---Știrea inițială----

Şase români care au fost pe o navă aflată în carantină în Japonia în ultimele două săptămâni, din cauza cazurilor de coronavirus de la bord, au ajuns în ţară în această dimineaţă.

Ei au fost aduşi din Germania de o aeronavă a Ministerului român al Apărării. Anterior, au fost transportaţi din Tokyo la Berlin, la bordul unui avion pus la dispoziţie de guvernul italian, în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă.

Niciunul dintre cei 6 români nu a fost contaminat, însă după ce vor ajunge la Bucureşti vor fi puşi automat în carantină - a precizat secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat:

La sosire vor fi preluaţi de ISU, într-o maşină special pregătită, şi însoţiţi de echipa medicală la centrul de carantină. Trebuie să subliniem un lucru: nu sunt infectați, nu sunt suspecţi, li s-au făcut analizele, sunt negativi. Dacă se pozitivează în timpul de 14 zile, se mută la spital. Dacă rămân negativi, după 14 zile se testează și pleacă acasă.


Realizator: Ministerul de Externe a anunţat că cei doi români infectaţi cu coronavirus pe vasul de croazieră amintit sunt în continuare spitalizaţi în Japonia, iar starea lor de sănătate este bună.

Alţi nouă cetăţeni români, membri ai echipajului, au decis să rămână la bord.

FOTO: Misiunea efectuată de aeronava de tip C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române pentru aducerea în țară a șase cetățeni români repatriați din Japonia. Sursa Foto: MApN.

 VIDEO: MApN.


Etichete romaniacoronavirusjaponiamaeaeronava mapnraed arafatdiamond princess

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live