Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

13 Noiembrie 2016
Vizualizari: 956
Comentează add

Poliţiştii de la Serviciul Rutier se află în Pasul Tihuţa unde verifică în special anvelopele maşinilor de mare tonaj.

Foto: Pe drumurile din Bistriţa-Năsăud se circulă în condiţii de iarnă

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

Foto: Cristiana Sabău.

Zece utilaje de deszăpezire împrăştie antiderapant încă de azi noapte pe drumurile naţionale care traversează judeţul, aşa încât nicăieri nu sunt blocaje.

În schimb, peste tot se circulă în condiţii de iarnă.

Poliţiştii de la Serviciul Rutier se află în Pasul Tihuţa unde verifică în special anvelopele maşinilor de mare tonaj care vor să treacă muntele spre Suceava şi le cer şoferilor să folosească lanţuri.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa, Marius Rus, a declarat că începând de azi noapte şi până în jurul orei 9.30, şapte utilaje de deszăpezire au acţionat pe DN 17 în Pasul Tihuţa.

Pe şosea au fost aruncate între 80 şi 100 de tone de antiderapant.

La baza Pasului Tihuţa se află echipaje de la Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud care asigură fluidizarea traficului şi verifică maşinile de mare tonaj să aibă anvelope corespunzătoare sezonului rece.

Potrivit sursei citate, pe DN 17 C la Dealul Ştefăniţei acţionează încă de azi noapte două utilaje de deszăpezire care au împrăştiat deja 10 tone de material antiderapant, iar pe DN 15 A, care face legătura între Sărăţel şi limita cu judeţul Mureş,  a acţionat un utilaj care a împrăştiat 10 tone de nisip şi sare.

„În prezent, pe toate drumurile din Bistriţa-Năsăud se circulă în condiţii de iarnă. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa le recomandă şoferilor care au de făcut deplasări lungi să nu pornească la drum dacă autoturismele nu sunt echipate de iarnă”, a spus Marius Rus.


Etichete Bistriţa-Năsăudcondiţii de iarnăpasul tihutazapadapolitiesoferi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live