Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA MINUT - continuare Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, Ierusalim

9 Iunie 2018
Vizualizari: 1610
Comentează add

Pe lângă cei care au participat efectiv la defilare, sute de mii de israelieni au aplaudat pe străzile Tel Aviv-ului în gest de simpatie şi respect.

FOTO: Parada Mândriei comunităţii LGBT la Tel Aviv

dragos-ciocarlan-ierusalim

 Arhivă Foto: Dragos Ciocarlan

La Tel Aviv a avut loc vineri cea mai mare paradă gay din Asia şi Orientul Mijlociu.

Pe lângă cei care au participat efectiv la defilare, sute de mii de israelieni au aplaudat pe străzile Tel Aviv-ului în gest de simpatie şi respect.

Aproximativ 300.000 de persoane au participat efectiv pe străzile Tel Aviv-ului la a 20-a defilare anuală a Paradei Mândriei comunităţii LGBT.

Se împlinesc zece ani de la înfiinţarea Centrului Gay Tel Aviv. Al treilea repet istoric: 70 de ani de independenţă a statului Israel.

Primarul Tel Aviv-ului, Ron Huldai, promite că va învinge barierele legislative pentru a sprijini comunitatea LGBT.

Zeci de mii de turişti străini au venit la Tel Aviv pentru acest eveniment. Ambasadorul Marii Britanii în Israel s-a alăturat pe un car alegoric cu tema Londra.

După-amiază, în Parcul Charles Clore, la malul mării, sute de mii de oameni au cântat şi dansat cu artişti celebri, între care Netta Barzilai, câştigătoarea concursului Euroviziunii din acest an.

Doctor Efrat Tolkowsky din Consiliul Primăriei Tel Aviv, responsabilă cu portofoliul LGBT, a declarat în exclusivitate pentru Radio România şi EBU (Uniunea Europeana de Radio si Televiziune).


Efrat Tolkowsky: Desigur că sunt probleme. Ne ocupăm de rezolvarea problemelor comunităţii LGBT, pentru a îmbunătăţi condiţiile. Dacă ne comparăm la nivel internaţional, suntem într-o foarte bună poziţie, mai ales cu ceea ce este în Orientul Mijlociu şi în ţările vecine: Siria, Liban, Iordania, Egipt.

La Tel Aviv, parada gay este din an în an mai mare. Avem tot mai multe evenimente şi chiar dacă sunt probleme, la modul general, în ţară progresăm.

Tu ai fost şi anul trecut şi ştii cum este. Vreau să adaug condiţiile celor care fac parte din comunitatea LGBT se îmbunătăţesc.

Sărbătorim, în 2018, 20 de ani de la prima paradă şi 30 de ani de la schimbarea legislaţiei referitoare la relaţiile homosexuale. Le mulţumesc tuturor celor care au lucrat pentru ceea ce s-a obţinut până astăzi.


Etichete israeltel avivparada gay

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live