Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Multi-Kulti Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

16 August 2016
Vizualizari: 1497
Comentează add

Nu a fost să fie nici luni o nouă medalie la Rio, deși în concurs au intrat experimentanții gimnaști Marian Drăgulescu și Cătălina Ponor, în finalele pe aparate.

FOTO: Jocurile Olimpice de la Rio – Ziua a 10 –a

bogdan-predescu

Marian Drăgulescu. Foto: Bogdan Predescu

Nu a fost să fie nici luni o nouă medalie la Rio, deși în concurs au intrat experimentanții gimnaști Marian Drăgulescu și Cătălina Ponor, în finalele pe aparate, cu mari șanse la podiumul olimpic.

Primul a intrat în concurs Marian, într-o finală puternică la sărituri cu a 5-a performanță a calificărilor, dar cu argintul de la mondiale în spate și cu promisiunea că se poate. Marian a avut două sărituri bune, a fost stăpân pe execuție și a arătat întregii lumi că la aproape 36 de ani se bucură de gimnastica pe care o practică.

Din păcate nota de 15.449 a fost egală cu cea a japonezului Kenzo Shirai, care a avut însă note mai bune la execuție. În final nord koreeanul Ri Se Gwang a cucerit aurul, rusul Denis Abliazin a luat argintul, japonezul Kenzo Shirai bronzul, iar Marian a rămas cu locul 4 în finală, dar primește din plin aplauzele noastre.

Imediat după finala de la sărituri a băieților a urmat lupta pentru medalii de la bârnă, acolo unde Cătălina Ponor intra în concurs cu șanse la podium. A evoluat a 5-a imediat după olandeza Wevers care avea să câștige aurul, a avut două ezitări în execuție și a resimțit din plin presiunea unei finale olimpice, terminând în final cu o notă de 14 ceea ce a însemnat doar locul 7 pentru ea.Un alt veteran al delegației noastre, Marian Oprea nu s-a descurcat deloc bine în calificarile probei sale, cea de triplusalt. Mai mult decât atât, Marian nici nu a punctat în clasament, ratând toate cele 3 încercari pe care le-a avut la dispozitie în sesiunea de calificări.

România rămâne cu 4 medalii cucerite aici la Rio, în condițiile în care jocurile continuă, iar speranțele noastre de a crește în clasamentul performanțelor, încep să scadă.
     
Patru sportivi români vor concura în a 11-a zi a jocurilor olimpice de la Rio de Janeiro. La RioCentro, luptatorii sunt in prim plan zilele acestea. A venit randul celor de la categoriile 66 kg si 98 kg la Greco-romane. Sperantele noastre se indreapta catre Ion Panait, respectiv Alin Alexuc.

Dupa ce a vazut cele intimplate zilele trecute in concursul pe aparate, Andrei Muntean va cauta sa furnizeze surpriza la paralele, unde, la prima vedere sansele sunt reduse de-a se numara la final printre medaliati, dar concursul are deznodamintul sau.

Atletismul programeaza tot doua reuniuni. In cea de seara va fi prezenta Alina Rotaru. Tanara noastra reprezentanta, in varsta de 23 ani va cauta sa se apropie de cea mai buna performanta personala – 6,74 m care i-ar putea aduce calificarea in finala probei de lungime a concursului olimpic.

Bogdan Predescu şi Gabriel Sancraian

Stefan Alecsiu si Daniela Druncea


Etichete Rio 2016olimpiadăgimnastică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live