Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Miercuri, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

13 Iulie 2017
Vizualizari: 979
Comentează add

In localitatea gălățeană Munteni a avut loc al 2-lea mare exercițiu de simulare în caz de inundație din țară.

FOTO Galați: Exercițiu major în caz de inundații

maria-mandita-galati

In localitatea gălățeană Munteni a avut loc al 2-lea mare exercițiu de simulare în caz de inundație din țară, iulie 2017. Foto: Maria Măndiță.

In localitatea gălățeană Munteni a avut loc al 2-lea mare exercițiu de simulare în caz de inundație din țară, la care au participat peste 80 de specialiști din Administrațiile Bazinale Siret, Prut-Bârlad și Dobrogea-Litoral.

Scopul exercițiului a fost verificarea  vitezei de reacție și a modurilor de conlucrare a structurilor implicate în intervențiile în caz de inundații, precum și verificarea modului de cunoaștere, de către primari, a procedurilor pentru managementul riscului la inundații.

Exerciţiul aplicativ a presupus executarea unor tipuri de intervenţie pentru apărarea împotriva deversării unei cantităţi de apă din râul Bârlad în brațul Rateș și construcția, pe o lungime de aproximativ 2 km, a unui dig de protecție pe brațul Rateș.

Prin această intervenție, într-o situație reală, ar fi ferite de inundații municipiul Tecuci și localitățile Munteni, Ungureni și Țigănești, însumând 230 de case, 6 km de drumuri, zeci de obiective economice și 130 de ha de teren agricol. 

În cadrul exerciţiului  s-au folosit, în locul digului construit din clasicii saci cu nisip, panouri mobile, din aluminiu, panouri de ultimă generație, achiziţionate de Administraţia Bazinală de Apă Prut – Bârlad în cadrul unui programul de investiţii, Watman, în valoare de 76 milioane de euro, derulat la nivel național de Administrația Națională Apele Române.

În cadrul acestui proiect Watman - Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Apelor -, au fost achziționate utilaje de ultimă generație pentru intervenția în cazul inundațiilor și s-au înființat, în țară, 26 de centre de intervenție rapidă în caz de inundații.

Potrivit directorului adjunct al Administrației Naționale Apele Române, Nicolae Bărbieru, instituția face demersuri pentru accesarea de fonduri europene pentru etapa a II-a a proiectului Watman prin care vor fi înființate, în toate județele țării, astfel de centre de intervenție rapidă, dotate cu toate utilajele de ultimă generație pentru intervenția în caz de inundații.  


Etichete exercitiuinundatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live