Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Mihaela Helmis

4 Noiembrie 2016
Vizualizari: 2255
Comentează add

Sunt tot mai multe profesoare , economiste , statisticiene, asistente medicale care spun despre ele : dorim să învatam cum să ne coasem singure camășile.

FOTO: Frumoasele noastre. Povestea iei aidoma FOTO: Frumoasele noastre. Povestea iei aidoma - Conține audio

mihaela-helmis

Foto: Raluca Jurcovan.

"Frumoasele noastre. Povestea iei aidoma" se spune  pornind de la ceea ce au realizat in ultimul an  câteva zeci de pasionate  de "IA noastră,  – asa cum era ea in momentele sale de glorie (1835 – 1918), atunci cand spiritul, materialele și simțul estetic erau într-o formulă ideală"- cum spune arhitecta Ioana Corduneanu , inițiatoarea și susținătoarea  grupului  Semne cusute în acțiune. 

AUDIO: Sunt tot mai multe profesoare , economiste , statisticiene, asistente medicale care spun despre ele : dorim să învatam: din cărti și din muzee și de la oameni cu experiență – cum să ne coasem singure camășile.

Pentru ca am creat o nevoie.

Pentru ca am dat si un raspuns si astfel am inițiat o mișcare care va ramâne în istorie.
Pentru ca suntem multe și tot mai multă lume ni se alatură și vrea sa ne cunoască.

Vrem să evoluăm, sa ne susșinem și să ne motivăm reciproc; în competiție cu noi inșine, autodepășindu-ne.

Apreciem spiritul de echipă, sugestiile constructive și la obiect. Ele sunt de fapt un dar pe care îl facem altora și pe care îl primim – cu inima deschisă; știind că fiecare vorbă este bine cumpanită și bine intenționată.

Anul trecut a fost organizat  concursul „Ie veche, ie nouă“ în care doamnele şi-au prezentat iile cusute cu mâna lor pornind și de la sfaturile primite pe grupurile de pe Facebook, dar si in intâlnirile săptămânale de la Muzeul Țăranului Român. Anul acesta , mai experimentate , multe dintre doamne  au continuat să coase  Ia aidoma .Din lista cu  80-90 de cămăși cu altiță aflate în marile muzee ale lumii au fost alese peste 40 care si-au găsit oglindirea , o nouă întrupare , dar și însuflețirea. Doar întâmplarea mi le-a adus in fața microfonului pe Liliana Ceică,Irina Agachi,Irina Serpol, Cristina Munteanu și Maria Vișan , alături , desigur , de Ioana Corduneanu -, secondate discret de tânărul colecționar și etnolog Silviu Ilea. Ar fi fost la fel de bine primite toate cele ce , întru totul , fac parte din grupul Semnelor cusute -În acțiune.


Etichete Frumoasele noastrePovestea iei aidoma

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live