Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

26 Iunie 2016
Vizualizari: 1173
Comentează add

În Piaţa Tricolorului din Capitală a avut loc astăzi o ceremonie militară dedicată Zilei Drapelului Naţional.

FOTO: Ceremonii militare de Ziua Drapelului Naţional

petruta-dinu

Ceremonie în Piața Tricolorului din Capitală. Foto: Petruța Dinu.

În Piaţa Tricolorului din Capitală a avut loc astăzi o ceremonie militară dedicată Zilei Drapelului Naţional.

Stindardul a fost ridicat pe catarg în acordurile Imnului naţional iar apoi militari ai Brigăzii 30 Gardă ''Mihai Viteazul'' au defilat pe acorduri de cîntece ostăşeşti.

La eveniment au participat inclusiv miniştrii apărării, de interne, veterani de război şi zeci de bucureşteni.

Ministrul Apărării Naţionale Mihnea Motoc a declarat, la finalul ceremoniei, că evenimentul de astăzi este parte a unei tradiţii indelungate: „Drapelul tricolor, ca însemn naţional, ne vine de la Revoluţia Paşoptistă, iar Ziua Drapelului Naţional care a fost reinstituită în 1998 aduce cu tărie în centru acest important simbol naţional, simbolul a tot ceea ce este mai de preţ din ce am moştenit de la înaintaşii noştri - şi anume România în cadrele ei suverane, independente, de integritate teritorială şi unitate naţională”.

La rîndul său, ministrul de Interne, Petre Tobă a subliniat importanţa Zilei Drapelului : „Este foarte important că şi cu această ocazie Ministerul Apărării, Ministerul de Interne au fost alături şi ne bucurăm şi de faptul că au fost prezenţi mulţi bucureşteni. Am văzut şi mulţi turişti. Este o zi importantă pentru România şi mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi”.

Mai mulţi bucureşteni au luat parte la evenimentul organizat la primele ore ale dimineţii în Piaţa Tricolorului din Capitală.

Ei spun că drapelul este valoarea noastra naţională si se declară mandri ca sunt romani. Iar veteranii de razboi prezenti în piaţa din fata Cercului militar National au arătat că drapelul „este simbolul onoarei si vitejiei militare”.

FOTO: Petruța Dinu.


Etichete ziua drapelului nationalstindardmapnmihnea motocministerul aparariiveterani de razboipiata tricolorului din capitalapetre toba

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live