Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Titus Iordan

10 Aprilie 2014
Vizualizari: 2072
Comentează add

Peste 110 milioane de oameni votează, astăzi, în 14 state din India, în prima zi majoră a alegerilor parlamentare care au început luni şi se încheie pe 12 mai.

FOTO: "Cea mai mare democraţie din lume" iese la vot

titus-iordan

Foto: captură youtube.com

Milioane de indieni votează, astăzi, în prima mare zi a alegerilor parlamentare care au început luni şi se încheie pe 12 mai, informează BBC.

Scrutinul se desfăşoară în 14 state precum Uttar Pradesh, Kerala, Maharashtra, Orissa şi în capitala New Delhi.

Procesul electoral, început luni, se va încheia pe 12 mai, iar voturile vor fi numărate pe 16 mai.

Oficiali ai Comisiei electorale, citaţi de BBC, au afirmat că mai bine de 110 milioane de oameni sunt aşteptaţi astăzi la vot.

Peste 814 milioane de indieni cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne până la finalul alegerilor.

16 milioane de oameni au drept de vot în Muzaffarnagar, din statul Uttar Pradesh, regiune cheie din punct de vedere politic, din care au fost aleşi cei mai mulţi parlamentari, transmite BBC.

Aici mai bine de 65 de oameni au fost ucişi şi peste 51.000 au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele din cauza ciocnirilor violente dintre hinduşi şi musulmani, în septembrie 2013.

Mii de poliţişti şi personal paramilitar de securitate au fost mobilizaţi pentru a asigura buna desfăşurare a alegerilor.

Camera inferioară a parlamentului indian, Lok Sabha, are 543 de locuri, iar orice coaliţie are nevoie de minim 272 de aleşi pentru a putea alcătui un guvern.

Bunăstarea, principala promisiune electorală

Principala bătălie electorală se poartă între partidul Congres condus de Rahul Gandhi, membru al dinastiei Nehru-Gandhi şi partidul Bharatiya Janata (BJP), în fruntea căruia se află liderul naţionalist hindus Narendra Modi.

Potrivit sondajelor de opinie desfăşurate înainte de alegeri şi preluate de BBC, Narendra Modi se bucură de o mai mare popularitate decât adversarul său politic.

În schimbul voturilor BJP a promis să îmbunătăţească economia şi infrastructura şi să pună capăt corupţiei.

Partidul Congres a promis o serie de reforme în domeniul sănătăţii, inclusiv dreptul la asistenţă medicală pentru toată populaţia şi pensii pentru bătrâni şi persoanele cu handicap.

Partidul Aam Aadmi ("Al Omului de Rând"), care a obţinut rezultate spectaculoase în sondajele de anul trecut din Delhi, este principalul contracandidat pentru cele două mari formaţiuni politice.


Etichete exclusiv onlineIndiaalegeriparlamentNew DelhiurnevotscrutinpoliticăCongresRahul GandhiBJPNarendra Modiguverndemocraţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live