Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE - continuare Miercuri, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

22 Februarie 2018
Vizualizari: 3062
Comentează add

Gabriela Isadora este o tânără care a ales să trăiască într-o casă pe roți construită integral din lemn.

FOTO: Casa pe roţi FOTO: Casa pe roţi - Conține audio

carmen-vulcan-sibiu

Gabriela Isadora lângă casa ei construită din lemn, februarie 2018. Foto: Carmen Vulcan.

Gabriela Isadora este o tânără care a ales să trăiască într-o casă pe roți. Nu e o rulota, ci o căsuță din lemn, foarte cochetă, dotată cu tot ce-i trebuie. Tânăra și căsuța ei plimbăreață au ajuns acum in Mărginimea Sibiului.

Gabriela este din Târgu-Mureș, a făcut facultatea la Timișoara și ani de zile a lucrat într-o companie multinațională. La un moment dat și-a dat seama că vrea mai mult de la viață și a ales să facă ceea ce-i place cel mai mult: să călătorească. Dar pentru că își dorea totuși o casă a ei, a decis că una pe roți i s-ar potrivi cel mai bine.

Pe Gabriela o însoțește, peste tot, Steluța, o cățelușă pe care a adoptat-o de la un adăpost de animale fără stăpân din Arad.

După un popas de câteva luni în județul Harghita, tânăra a venit să stea, o vreme, în Mărginimea Sibiului și și-a parcat căsuța pe roți în grădina unor prieteni din comuna Gura Râului. 

Casa mobilă, pe care a botezat-o “Micul Atlas”, a fost construită integral din lemn, într-un atelier din România și a costat aproximativ 15.000 de euro, plus dotările.

Pentru că deși are doar 6,6 metri lungime, 2,4 metri lățime și 4 metri înălțime, înăuntru are tot ce-i trebuie, ca într-o casă obișnuită, doar că e în miniatură.

Casa are două nivele: la mansardă e dormitorul, iar parterul este bucătărie, living, birou și are chiar și un loc intim pentru citit, lângă un geam rotund. De altfel căsuța este foarte luminoasă și călduroasă, și la propriu și la figurat. Se încălzește cu un radiator electric, iar o butelie cu gaz îi asigură apa caldă și gătitul.

Toaleta este una ecologică, nu folosește apă ci rumeguș și se bazează pe descompunerea diferită a lichidelor de solide. Totul s-a făcut după conceptul Gabrielei care a și participat efectiv la etape din construcția casei, iar designul interior îi aparține în totalitate.

Tânăra este monitor de schi și blogger și astfel își câștigă existența. Iar casa pe roți îi oferă foarte multă libertate. Pentru Gabriela, Casa pe roți este de fapt un stil de viață. Experiența ei o împărtășește pe pagina de facebook  “Căsuța plimbăreață” și are și un blog în lima engleza “The tiny one”. Mai mult, acum scrie și o carte despre ce înseamnă viața într-o casă pe roți.


Etichete Gabriela Isadoracasă pe roțilemn

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live