Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 13 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

21 Septembrie 2015
Vizualizari: 1823
Comentează add

Cei mai bine plătiți 40 de sportivi ai lumii din 2015 au realizat venituri combinate de 1,9 miliarde dolari din salarii, premii și sponsorizări.

FOTO: Boxerul Floyd Mayweather, sportivul cel mai bine plătit în 2015

rador

Boxerul american Floyd Mayweather e cunoscut pentru obiceiul sau de a-si posta banii pe retelele de socializare.

Boxerul american Floyd Mayweather a realizat venituri record de 300 milioane dolari, în perioada iunie 2014 - iunie 2015, fiind sportivul cel mai bine plătit la nivel mondial, conform clasamentului stabilit de revista Forbes.

Mayweather, care și-a anunțat luna aceasta retragerea din activitate, îl devansează în această ierarhie pe marele său rival, filipinezul Manny Pacquiao, pe care l-a învins la puncte în "meciul secolului", disputat pe 2 mai, la Las Vegas, și care a încasat la rândul său 160 milioane dolari în același interval.

Cei doi pugiliști sunt urmați de fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo (Real Madrid), cu venituri totale de 79,6 milioane euro, starul argentinian Lionel Messi (FC Barcelona), cu 73,8 milioane dolari, și tenismanul elvețian Roger Federer, cu 67 milioane dolari.

De menționat că veniturile lui Mayweather sunt de aproape trei ori mai mari decât cele pe care compatriotul său Tiger Woods le-a obținut-o în 2008, când fostul lider al golfului profesionist reușise să stabilească un nou record pentru lumea sportului, acumulând 115 milioane dolari într-un interval de 12 luni.

Forbes adaugă, totodată, că cei mai bine plătiți 40 de sportivi ai lumii din 2015 au realizat venituri combinate de 1,9 miliarde dolari din salarii, premii și sponsorizări, sumă considerabil mai mare față de cea realizată în urmă cu două decenii de cei mai bine plătiți sportivi ai plantei, care au acumulat împreună 490 milioane dolari.

În 1995, cel mai mare venit a fost obținut de celebrul baschetbalist american Michael Jordan (43,9 milioane dolari), urmat de boxerul Mike Tyson (40 milioane dolari), amintește publicația din Statele Unite.

Instagram: Imagini postate pe contul personal de catre cel mai bine platit sportiv din lume.

 

#repost Follow: @badmedina

A photo posted by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on

 

#HAPPYTHANKSGIVING

A video posted by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on

 

www.themoneyteam.com

A video posted by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on

 

Up early eating breakfast on the balcony of my Presidential Suite in Hawaii. Just enjoying life! www.themoneyteam.com

A photo posted by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on


Etichete exclusiv onlinesportivibaniForbes

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live